Sopimukset on tehty noudatettaviksi

17.01.2013 12:35 Jarmo Saarela

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) ja Jääkiekon SM-liiga Oy:n välisessä yleissopimuksessa on sovittu monien muiden asioiden ohella, että liigapelaajilla on kauden aikana kaksi harjoitusvapaata jaksoa - Joulun ja uuden vuoden aika. Alla harjoitusvapaisiin liittyvä kirjaus.

Joulun aikana 23.12. – 25.12. ei harjoitella, ei matkusteta eikä pelata. Tapaninpäivänä 26.12. harjoitukset voi aloittaa aikaisintaan klo 16. Uuden vuoden aikana 31.12. – 1.1. ei harjoitella, ei matkusteta eikä pelata.

Koska pelaajat ovat kauden aikana työssä (pääasiassa lauantain pelit) keskimäärin neljänä viikonloppuna viidestä, on varsin kohtuullista, että myös jääkiekkoilijat voivat muiden ihmisten tapaan rauhoittua erityisesti Joulun ja myös uuden vuoden viettoon.

Kuluvalla kaudella yllä mainitut harjoitusvapaat (erityisesti uuden vuoden aika) ovat aiheuttaneet melko vilkasta mielipiteiden vaihtoa erityisesti valmentajien taholta – toki asiasta on myös vaihdettu mielipiteitä sosiaalisessa mediassa ja eri keskustelupalstoilla.

Tässä yhteydessä haluan täsmentää, että harjoitusvapaa jakso ei missään nimessä tarkoita sitä, etteikö pelaaja saisi omatoimisesti harjoitella. Sopimuksen mukaan työnantaja ei kuitenkaan saa järjestää valmentajien johdolla pidettäviä harjoituksia. Tällä puolestaan on pyritty siihen, että kaikki joukkueet lähtevät yhdenvertaisesta asemasta seuraaviin otteluihin => tasapuolisuus ja reilu peli!

Pitkin syksyä on myös useampaan kertaan julkisuudessa mainittu, että ”pelaajayhdistys on kieltänyt, määrännyt” milloin minkäkinlaisia rajoitteita. Eittämätön tosiaasia kuitenkin on, että kaikki harjoittelemiseen liittyvät ”määräykset” on sovittu Pelaajayhdistyksen ja SM-liigan allekirjoittamassa yleissopimuksessa. Pelaajayhdistyksen yksiselitteinen näkemys on aina ollut – tehtyjä sopimuksia tulee noudattaa puolin ja toisin!

Ymmärrän hyvin, että tiukka kilpailu asettaa niin valmentajat kuin myös pelaajat kovien menestyspaineiden alle. Tämä ei kuitenkaan oikeuta ”rikkomaan tehtyjä sopimuksia”.       

Keskustelu jääkiekkoilijoiden ”lomista” saa ajoittain myös hupaisia piirteitä. Valmentaja Kari Jalonen mm. totesi Veikkaajan (2/2013) haastattelussa seuraavasti:

-Täällä (Venäjällä) pelaajayhdistys ei määrää, että viikonloppuna ei saa harjoitella.

-Olin ihan shokissa, kun kuulin sen Suomen päätöksen, ettei elokuussa saa enää viikonloppuisin harjoitella.

Jalonen ilmeisimmin viittaa yleissopimuksen alla olevaan kohtaan, joka on ollut sopimuksessamme JO VUODESTA 2004 LÄHTIEN:

Työnantaja järjestää joukkueen harjoittelun siten, että työnantajan määräämät harjoitukset ja muut joukkueen yhteiset tapahtumat järjestetään 31.8. asti arkipäivisin. Rajoitus ei koske elokuussa pelattavia harjoitusotteluita.

Leikkisästi voisi kysyä, että mahtoiko Jalonen olla menestyskoomassa voitettuaan ko. sopimuksen voimassaoloaikana päävalmentajana SM-liigassa neljä mestaruutta?

Yksi jääkiekkoon liittyvä upea piirre on se, että siihen liittyy valtavia intohimoja, tunteita ja moninaisia mielipiteitä. Maailmaan mahtuu ja pitääkin mahtua erilaisia mielipiteitä – kuka meistä voi olla varma omasta oikeellisuudestaan.

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille jääkiekon parissa tavalla tai toisella mukana oleville oikein mukavaa ja menestyksekästä jääkiekkovuotta 2013!

P.s. Tässä yhteydessä en malta olla mainitsematta, että sopimusten noudattamisessa näyttää olevan laajemmaltikin ongelmia, sillä SAK järjestää 23.1.2013 seminaarin: Sopimusta ei jätetä.

SAK:n järjestöpäällikön Eija Harjulan mukaan Sopimusta ei jätetä -tapaamisen taustalla on huoli suomalaisen sopimusyhteiskunnan tulevaisuudesta.

Vuosi sitten solmitussa raamisopimuksessa sovittiin työntekijöiden oikeudesta kolmeen koulutuspäivään vuodessa. Koulutuspäivistä saatiinkin syksyllä aikaiseksi työntekijä- ja työnantajajärjestöjen välinen neuvottelutulos, mutta EK hylkäsi neuvottelemansa sopimuksen viime metreillä.

Osallistu keskusteluun:

Ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida artikkeleita.

Kommentit:

  • Ei vielä kommentteja.