Draamaa ja rytinää

31.01.2013 12:32 Jarmo Saarela

Jääkiekon SM-liiga otti jokunen vuosi sitten käyttöön sloganin ”draamaa ja rytinää”. Matkan varrelta on taholta jos toiseltakin heitelty pilkkakirveitä – iskulauseen sisältö ei vastaa todellisuutta.

Kuluvan kauden (2012 -13) alkajaisiksi HIFK ja Jokerit tarjosivat syyskuisessa European Trophy-ottelussa rytinää yllin kyllin, jopa liikaakin.  Seurauksena riitti draamaa koko vuoden 2012 loppuun asti.

Surullisen kuuluisan ottelun kestopuheenaiheeksi nousi Jokeri-hyökkääjä Semir Ben Amorin HIFK-ikoni Ville Peltoseen kohdistama päällekarkaus. Ylilyönti poiki ottelun vanhetessa muutamia muitakin hölmöilyjä. Törttöilyjen seurauksena jaettiin pelaajille ja seuroille ennätyssuuret rangaistukset ja kirsikaksi kakun päälle tuomittiin pääpukari (Ben-Amor) vielä käräjäoikeudessa päiväsakkorangaistukseen.

Tapahtuman jälkeen liigapelaajat ovat koko lailla kollektiivisesti viilettäneet kaukalossa ikään kuin sukkasillaan. Jos valmentajat ovat jossain tilanteissa aiemmin käskyttäneet tiettyjä pelaajia tietynlaiseen vastustajaan kohdistuvaan toimintaan, niin kuluvan kauden aikainen käskyttäminen on ilmeisesti ollut päinvastaista. Näyttää siltä, että joka joukkueessa on kiinnitetty erittäin paljon huomiota siihen, että minkään sortin hölmöilyjä ei sattuisi. Tämä näyttää johtaneen siihen, että jääkiekkoon oleellisesti kuuluva taklauspeli on monissa otteluissa katoavaa kansanperinnettä. Toivottavasti alkanut vuosi tuo mukanaan muutoksen ja päästään taas nauttimaa jääkiekosta sen kaikissa vivahteissa.

Jos joukkueet eivät ole viime aikoina antaneet aihetta draamaan, niin järjettömän draaman ja sen seurauksena valtavan rytinän mahdollisuus koettiin viime lauantaina, kun Kärppien bussin eturenkaaseen havaittiin poratun liki kolmen sentin syvyinen reikä. Tekijästä ei tässä vaiheessa ole vielä tietoa. Yhtä kaikki, olkoon ”porari” kuka tahansa, niin välitön hoitoon ohjaus olisi tarpeen. Moinen temppu ja sen seurauksena renkaan räjähtäminen voisi pahimmillaan aiheuttaa vakavan onnettomuuden – järjetöntä toimintaa. Likimain samaan kastiin (vaikkakin vain aineellinen vahinko) kuuluvat ne menneinä vuosina sattuneet otteluiden erotuomareiden autojen naarmuttamiset. Tietääkseni yhtään väärää tai oikeata rangaistusta ei ole kumottu sen takia, että joku lieväjärkinen on ohikulkiessaan avainnipullaan naarmuttanut erotuomarin auton maalipintaa. Nyt järkeä touhuun – hei tämä on VAIN JÄÄKIEKKOA!

Osallistu keskusteluun:

Ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida artikkeleita.

Kommentit:

  • Ei vielä kommentteja.