MM - "kisakieltäytymiset"

19.06.2013 06:00 Jarmo Saarela

Viime päivinä on nostettu voimakkaasti esille se, että erityisesti NHL-pelaajat eivät saisi kieltäytyä maajoukkue-edustuksesta.

Asian esiin nostaminen tässä vaiheessa on todella hassua! Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että kokonaista  kolme päivää ennen MM-kotikisojen alkua ”joku jyrähtää” ja NHL:n playoffseista pudonneet pelaajat kaivavat kiltisti varustekassissa esiin ja ilmoittautuvat palvelukseen.

Ulkopuolisten on aivan turha kritisoida pelaajia. Yksittäisellä pelaajalla saattaa olla lukuisia hyviä syitä jäädä pois joukkueesta. Halutessaan pelaaja voi kertoa syynsä, mitään velvollisuutta siihen ei kuitenkaan ole. NHL:n kuluva kausi on ollut poikkeuksellisen raskas, 48 runkosarjapeliä 99 päivässä! Ei ihme, jos pelaajien sekä fyysinen että henkinen kantti on kovalla koetuksella.

Jokaisella pelaajalla on täysi oikeus omiin syihinsä vedoten jättäytyä pois joukkueesta. On myös turha väittää, että maajoukkueessa pelaaminen olisi kärsinyt inflaation. Leijonapaidan pukeminen on pelaajalle edelleen kunnia-asia.

Asioista tulee kuitenkin keskustella, keskustelut tulee käydä vuosittain pelikauden jälkeen, toisin sanoen ensi kauden Olympialaisia ja MM-kisoja silmällä pitäen kohtimiten alkavan kesän kuluessa.

Annetaan kotikisoihin valitulle MM-joukkueelle 100 %:n tuki ja kisarauha ja lopetetaan tässä vaiheessa turha säätäminen ja hämmentäminen.

Maajoukkueelle toivotan onnea ja menestystä ja muille oikein hauskaa Vappua!

Osallistu keskusteluun:

Ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida artikkeleita.

Kommentit:

  • Ei vielä kommentteja.