Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto jakaa junioriavustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen 70.000 euroa.

Tukea voidaan hakea F, E, D ja C-junioreille, joiden perheillä on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista.

Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta sähköisellä lomakkeella Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla. Hakuaika on 28.11.2016 – 16.12.2016 (hakuajan umpeutumisen jälkeen tulevia hakemuksia ei käsitellä).

Haku tapahtuu seuraavasti:

  1. Lapsen huoltaja lähestyy seuraa ja toimittaa seuralle perustelut tukihakemukselle
  2. Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla.


Hakemukset käsitellään joulukuun 2016-tammikuun 2017 aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille 23.1.2017 mennessä (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä).

Avustusten kokonaismäärä on 70.000 € ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliiton syksyllä jaetuista avustuksista tai Olympiarahastosta tammikuussa 2016.

Lisätietoja seurojen vastuuhenkilöiltä.

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallinnointiin liittyvät toimet hoitaa Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys).

Rahaston alkupääoma oli 250.000 euroa. Suomen miesten Olympia-joukkue sai summan sopimuksen mukaisesti bonuksena Suomen Jääkiekkoliitolta Torinon 2006 Olympialaisten hopeamitalista. Rahaston pääomaan on lisätty Vancouverin ja Sotshin olympialaisten pronssibonukset sekä Prahan 2015 MM-kisojen pelaajien sijoitusbonus.

Pääomalahjoitukset yhteensä 773.000 €.

Tähän mennessä (joulukuu 2016) rahastosta on jaettu avustuksia yhteensä 348.973 €.

Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa (toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ja yhteyspäällikkö Iiro Järvi).