Erkki Rajamäki Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön puheenjohtajaksi

Erkki Rajamäki Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön puheenjohtajaksi

Erkki Rajamäki (kuvassa oikealla) on valittu Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön uudeksi puheenjohtajaksi. Rajamäki aloittaa puheenjohtajana vuodenvaihteessa.

– Olen ollut mukana säätiön hallituksessa usean vuoden ja on kunnia-asia päästä tähän puheenjohtajan paikalle. Sinuhe on tehnyt mahtavaa työtä puheenjohtajana, Rajamäki sanoo.

Ennen Rajamäkeä säätiön puheenjohtajana toimi Sinuhe Wallinheimo vuodet 2013–2021. Wallinheimo jäi pois puheenjohtajan paikalta siviilikiireiden vuoksi.

– Kiitos Saarelan Jarmolle, hallitukselle ja Obsidolle pitkäjänteisestä sekä määrätietoisesta työstä. Heidän tuellaan olemme pj-kaudellani saaneet säätiön vahvaan lentoon ja olemme myös avanneet sen muillekin urheilijoille, Wallinheimo kertoo.

– Eniten toki ilahduttaa, että pelaajista on tullut tietoisempia säästäjiä ja rahastointi on aloitettu yhä aiemmin. Säätiö jää hyvässä kunnossa nyt Erkki Rajamäen hoitoon. Uskon, että Eki jatkaa vakaata menoa, hän jatkaa.

Rahastointi auttaa uran jälkeiseen aikaan

Urheilijoiden rahastointia koskeva lakimuutos tuli voimaan vuonna 1999 jääkiekkoilijoiden johdolla. Jääkiekkoilijoiden urheilijarahasto on Suomen kuudesta urheilijarahastosta selkeästi suurin. Jääkiekkoilijoiden lisäksi sitä käyttää myös muiden lajien urheilijoita.

Urheilijalla on mahdollisuus siirtää enintään 50 prosenttia vuoden urheilutuloistaan urheilijarahastoon. Urheilijarahastoon voi siirtää enintään 200 000 euroa vuodessa. 

– Urheilijan kannalta on tärkeä pystyä valmistautumaan aktiiviuran jälkeiseen aikaan. Taloudellinen valmistautuminen on yksi iso osa sitä, Rajamäki kertoo.

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea nykyisten ja entisten jääkiekkoilijoiden koulutusta sekä sopeutumista urheilu-uran jälkeiseen elämään. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi myöntää avustuksia ja apurahoja. Tällä hetkellä säätiön alla toimii kahdeksan juhlarahastoa.

Säätiön hallitus vuodelle 2022:

Erkki Rajamäki (puheenjohtaja)
Topi Jaakola
Matias Loppi
Teemu Ramstedt
Harri Tikkanen

Varajäsenet:
Arttu Luttinen
Jani Nieminen
Lennart Petrell
Jukka Voutilainen

Asiamies:
Jarmo Saarela


Takaisin uutisiin »
SJRY