Esittelyssä Pelaajayhdistyksen toimisto: Iiro Järvi

Esittelyssä Pelaajayhdistyksen toimisto: Iiro Järvi

Kuka olen?

Pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkö Iiro Järvi. Olen toiminut Pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkönä kohta 15 vuotta ja toimin lyhyen jakson myös vt. toiminnanjohtajana. Pelasin aikanaan jääkiekkoa ammatikseni Liigassa, Euroopassa, NHL:ssä ja maajoukkueessa 18 vuotta. Uran päätyttyä valmensin Mestis- ja junioritasolla, jonka jälkeen toimin pelaaja-agenttina ennen Pelaajayhdistykseen siirtymistäni. Peliuran aikana suoritin kauppateknikon tutkinnon.

Mitä teen Pelaajayhdistyksessä?

Työnkuva on varsin monipuolinen ja laaja. Painopistealueita ovat Pelaajayhdistyksen operatiivisessa toiminnassa sopimus-, vakuutus- ja urheilutoimeen liittyvät kokonaisuudet sekä yksityiskohdat. Erityisenä vastuualueena ovat Liigaa koskevat asiat, pelaajien näkökulman huomioiminen ja esiintuominen silloin kun asioita eri tahojen kanssa neuvotellaan ja päätetään. Osa työnkuvaa ovat myös yhteydenpito yhteyspelaajien, yksittäisten pelaajien, eri sidosryhmiin sekä pelaaja-agenttien rekisteröintijärjestelmän toimintaan liittyvät tehtävät. Toimin myös Jääkiekkoliiton liittovaltuustossa Pelaajayhdistyksen varajäsenenä ja olen aktiiviisesti mukana Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön toiminnassa.

Vapaa-aika

Vapaa-ajalla harrastan urheilua monipuolisesti ja sen mukaan, miten nyt hieman jo ”lahonnut” kroppa enää siihen vain antaa myöten. Mökillä oleilu ja siellä kaikenlainen puuhastelu vie aika ison osan omasta ajasta. Perhe on tietysti se tärkein ja aviosiipan kanssa harrastetaan kaikenlaista yhdessä tekemistä aina kulloisenkin hetken ja fiiliksen mukaan. Ja luonnollisesti omien lasten, nyt jo aikuisten ja näiden kumppanien kanssa yhteydenpito ja yhdessä vietetty aika ovat niitä tärkeimpiä ja arvokkaimpia hetkiä elämässä.

Parasta työssä?

Parasta on tehdä työtä lajin parissa, johon tutustuin ensimmäisen kerran 11-vuotiaana nassikkana kaupunginosajoukkueessa lapsuuden maisemissa Vantaalla. Koen erityisen tärkeänä mahdollisuuden vaikuttaa, miten pelaajien näkökannat saadaan esiin ammattijääkiekkoa ja Liigan kehittämisessä. Pelaajien arvostuksen ja aseman parantaminen inspiroi myös oman pelaajataustan vuoksi. Sen eteen on motivoivaa saada tehdä töitä.


Takaisin uutisiin »
SJRY