Jääkiekkoilijoilla (urheilijoilla) on oikeus työttömyyspäivärahaan (peruspäivärahaan)

Jääkiekkoilijoilla (urheilijoilla) on oikeus työttömyyspäivärahaan (peruspäivärahaan)

Kun jäät työttömäksi (pelaajasopimus loppuu) tai opintosi päättyvät eikä sinulla ole työpaikkaa, ilmoittaudu mahdollisimman pian työ- ja elinkeinotoimistoon työnhakijaksi.

Työttömänä työnhakijana urheilijalla on oikeus työttömyyspäivärahaan (peruspäiväraha) tai työmarkkinatukeen, mutta ei ansiopäivärahaan (lainsäädännön mukaan urheilija ei voi saada ansiosidonnaista päivärahaa).

Peruspäiväraha myönnetään aikaisintaan siitä päivästä, jolloin olet ilmoittautunut työ- ja elinkeinotoimistoon, omavastuuaika on 5 arkipäivää. Merkitse hakemukseen päivät heti ensimmäisestä työttömyyspäivästä lähtien (jos sopimuksesi loppuu 30.4.2018, niin ensimmäinen työttömyyspäivä on 1.5.2018). Jätä ensimmäinen hakemus kuitenkin vasta 5 työttömyyspäivän jälkeen, jotta omavastuuaika on ehtinyt kulua.

Peruspäivärahan määrä on 32,40 euroa/päivä ja sitä maksetaan 5 päivältä viikossa. Ilman korotuksia peruspäivärahan suuruus on keskimäärin 697,00 euroa/kk (21,5 x 32,40 eur). Päivärahaa korotetaan huollettavina olevien alle 18-vuotiaiden lasten perusteella. Kelan sivuilta löydät yksityiskohtaiset ja ajan tasalla olevat tiedot siitä, miten sinun tulee toimia. Tarvittaessa saat lisätietoa Kelasta


Takaisin uutisiin »
SJRY