Jääkiekon maajoukkuepelaajat lahjoittaneet menestysbonuksiaan jo 418.973 €!

Jääkiekon maajoukkuepelaajat lahjoittaneet menestysbonuksiaan jo 418.973 €!

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tuki jälleen vähävaraisten junioreiden jääkiekkoharrastusta. Avustusta sai 169 junioria - avustussumma yhteensä 70.000 €.

Avustukset jaettiin valtakunnallisesti ja tukea sai yhteensä 65 seurasta 169 junioria, hakemuksia tuli 355.

Tuen määrä

C-juniorit  600 €
D-juniorit  450 €
E-juniorit  300 €
F-juniorit  200 €

Tukea jaettiin nyt kolmatta kertaa yleisellä hakumenettelyllä ja tarkoitus on jatkaa avustusten jakamista myös tulevina vuosina.

Tuen hakeminen ja maksatus tapahtui seurojen kautta.

Avustusten saantikriteereinä käytettiin mm. vanhempien työttömyyttä, yksinhuoltajuutta ja monilapsisuutta. Avustuksilla pyritään kompensoimaan junioreiden kausimaksuja. Kausimaksut kasvavat juniorin iän myötä, sen takia avustukset ovat myös porrastetusti ikäluokittain nousevia.

Avustusten jaossa huomioitiin mahdolliset päällekkäisyydet Jääkiekkoliiton jakamien avustusten kanssa.

Perustietoa Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta:

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) hallitus valitsee Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen. Säätiön alaisuudessa toimii mm. Olympia- ja A-maajoukkuerahasto.

Rahaston alkupääoma oli Suomen miesten Olympiajoukkueen, Torinon Olympialaisten hopeasijoituksista ansaitsema 250.000 €:n menestysbonus. Tämän jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden Olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset. Maajoukkuepelaajat ovat tähän mennessä lahjoittaneet rahastoon kaikkiaan 773.000 €.

Rahaston varoja käytetään Olympiarahaston ohjesäännön mukaisesti jääkiekkoa edistäviin hyväntekeväi­syys- ym. kohteisiin.

Avustusanomukset käsitellään yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostetussa ohjausryhmässä. Ohjausryhmä tekee esityksen avustuksen myöntämisestä, jonka jälkeen esitys lähetetään tiedoksi kaikille joukkueissa pelanneille pelaajille. Tämän jälkeen Säätiön hallitus vahvistaa ko. esityksen.

Avustusten vastaanottaminen, valmistelu ja maksatus hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimesta.

Tähän mennessä rahastosta on myönnetty 38 avustusta, 10 avustusta yksittäisille henkilöille ja 28 avustusta yhteisöille (joista yksi on nyt myönnetty junioriavustus).

Avustusten suuruus on vaihdellut 1.000 eurosta 70.000 euroon, avustuksia on jaettu yhteensä 418.973 €.

 

Mahdolliset lisätiedustelut:

Jarmo Saarela
Asiamies
Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiö
Uutiskatu 2, 00240 Helsinki
puh. 09 621 6322, 040 546 5017
jarmo.saarela(at)sjry.fi
www.sjry.fi

 

 


Takaisin uutisiin »
SJRY