Jesper Mattila ja Ville Varakas Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallitukseen

Jesper Mattila ja Ville Varakas Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallitukseen

SJRY nimesi tiistaina Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallitukseen uusina jäseninä Jesper Mattilan ja Ville Varakkaan.

Mattila pelaa tällä hetkellä KalPassa ja Varakas päätti pitkän kiekkouransa viime kauteen.

– Olen lukenut Jenkeissä yliopistossa pääaineena rahoitusta ja siitä on jäänyt harrastus sijoittamiseen. Nyt avautui mahdollisuus päästä käytännön tasolla vaikuttamaan asioihin ja lähden innolla oppimaan uutta, Mattila sanoo.

– Päädyin tähän mukaan oma-aloitteisesti, kun huomasin että säätiössä tuli henkilöstövaihdoksia hallituksessa. Tämä tuntui itselle tällä hetkellä ajankohtaiselta ja mielenkiintoiselta jutulta. Haluan olla mukana edistämässä urheilijoiden asemaa ja tulevaisuutta, kiva kun tulin tähän valituksi, Varakas toteaa.

Mattilan mukaan KalPassa on iso joukko pelaajia, jotka sijoittavat rahojaan ja seuraavat aktiivisesti osakemarkkinoita.

– Me ollaan ehkä muita seuroja hieman edellä, koska meillä on KalPassa innokas WhatsApp-ryhmä, joka seuraa markkinoita ja sijoittaa aktiivisesti. Moni nuori pelaaja oppii ainakin sen perusasian, että sijoittaminen kannattaa aloittaa jo nuorena, eikä summien tarvitse olla alkuun isoja. Urheilijoille aloittaminen on tehty vieläpä helpoksi rahastointimahdollisuuden kautta, Mattila kertoo.

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön uutena puheenjohtajana aloitti vuoden alussa Erkki Rajamäki. Hän korvasi tehtävästä poisjääneen Sinuhe Wallinheimon. Säätiön hallitus kokoontuu noin viisi kertaa vuodessa.

Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea nykyisten ja entisten jääkiekkoilijoiden koulutusta sekä sopeutumista urheilu-uran jälkeiseen elämään. Jääkiekkoilijoiden urheilijarahasto on Suomen kuudesta urheilijarahastosta selkeästi suurin. Jääkiekkoilijoiden lisäksi sitä käyttää myös muiden lajien urheilijoita.

Hallitus vuodelle 2022:

Erkki Rajamäki (puheenjohtaja)
Topi Jaakola
Matias Loppi
Jesper Mattila
Teemu Ramstedt
Harri Tikkanen
Ville Varakas

Varajäsenet:
Arttu Luttinen
Jani Nieminen
Lennart Petrell
Jukka Voutilainen

Asiamies:
Jarmo Saarela


Takaisin uutisiin »
SJRY