Jukka Rautio: Laukauksia - SM-liigakausi 2012-13 kuvina

Jukka Rautio: Laukauksia - SM-liigakausi 2012-13 kuvina

Värikäs jääkiekkokausi päättyi Ässien hurjiin mestaruusjuhliin. Ne hetket ja paljon muuta on tallennettu Laukauksia-kirjaan, joka ilmestyy jo kuudetta kertaa. 

Suomen johtava jääkiekkovalokuvaaja Jukka Rautio on kameroineen tuttu näky kaukalon laidalla, hallien käytävillä ja myös areenoiden katonrajassa. Rautio on tottunut olemaan siellä, missä tähdet syttyvät, laidat kolisevat, tuskanhiki virtaa ja menestyksestä iloitaan desibelirajoja koetellen. Niissä paikoissa tunteita ei säästellä, tulos kertoo totuuden ja kuvat vielä paljon enemmän. 

Laukauksia-kirjaan on koottu tuhansien kuvien joukosta SM-liigakauden mieleenpainuvimmat hetket ja näyttävimmät valokuvat.

Laukauksia-sarjasta on muodostunut jo perinne. Korkeatasoisten kuvien laadun takeena ovat areenoiden katonrajaan asennetut salamavalot. Niillä hämärämpäänkin halliin saa luotua studiotason olosuhteet.

Hyvät kuvat tarvitsevat tuekseen tekstejä, jotka kuljettavat tarinaa eteenpäin ja nostavat esiin asioita myös sieltä, minne kameran silmä ei näe. Jääkiekkoon erikoistuneet toimittajat Marko Leppänen ja Juho Pekka Mikola ovat tehneet kuudennen Laukauksia-kirjan tekstit.

Jutut palauttavat lukijan mieliin kauden lähtökohdat, kertaavat seurojen runkosarjan ja nostavat esiin pudotuspelien tähtihetket. Vierailulla käyneet NHL-pelaajat ja nuoret tähdet saavat oman ansaitun osuutensa – kuten myös tärkeää työtä tekevät joukkueiden huoltajat.  

Tilaa kirja tästä.


Takaisin uutisiin »
SJRY