Juuso Pulli: Pelireisuilla voi tehdä muutakin kuin katsoa sarjoja

Juuso Pulli: Pelireisuilla voi tehdä muutakin kuin katsoa sarjoja

Pelaamisen ja opiskelun voi yhdistää!

Liigakiekkoilija Juuso Pulli on pelaamisen ohella suorittanut Jyväskylän ammattikorkeakoulun urheilujohtamista ja -liiketoimintaa koskevan Sport Business Management, Master of Business Administration (MBA) tutkinnon.

– Kun on paljon seitsemän tunnin pelireissuja, niin niillä voi tehdä muutakin kuin katsoa sarjoja. Treenien jälkeen iltapäivät ja illat on pääosin vapaita, joten onnistuin tosi hyvin yhdistämään opiskelut pelaamiseen. Kun löytyy itseä kiinnostava aihe, niin silloin on myös paljon mielekkäämpää opiskella, Pulli sanoo.

Pulli teki opinnäytetyön yhteistyössä Liigan kanssa. Hän tutki Liigan somekanavien seuraajaprofiileita, mitä he haluavat kuluttavat ja miten parantaa sitouttamista. Opinnäytetyön arvosana oli 5.

– Opiskelu toi hyvää vastapainoa pelaamiselle. Vapaa-ajalla voi tehdä muutakin kuin pelata pleikkaria. Ja vaikka olen itsekin nuorena pelannut pleikkaria, niin ei sitä ikuisuuksia jaksa tehdä, hän naurahtaa.

Pulli on pelannut Liigassa 249 ottelua sekä vuodet 2018–2021 ulkomailla. Opinnot alkoivat elokuussa 2019 ja tutkintotodistus tuli käteen kesällä 2023. Pulli toivoo, että tulevaisuudessa peliuran loputtua pelaajauran tuoma kokemus sekä opinnot mahdollistaisivat työskentelyn urheilujohtajana suomalaisen jääkiekon huipulla.

– Viime talven loppupuristuksena oli tehdä opinnäytetyö, kun muut kurssit olin tehnyt jo aiemmin. Ulkomailla pelatessa korona helpotti opiskelua, kun kaikki kurssit löytyivät verkkoluentoina ja kaiken pystyi suorittamaan etänä.

Pulli on ollut uransa alkuhetkiltä asti Pelaajayhdistyksen jäsenenä.

– Pelaajayhdistys tekee todella tärkeää työtä pelaajien eteen, jotta pelaajat voivat keskittyä pelaamiseen. Pelaajayhdistyksen ansiosta Suomessa on moni asia todella hyvin ja vuosien aikana olen saanut monesti apua erilaisissa tilanteissa.

Pullin opinnäytetyön "Social Media Follower Segments and Fan Engagement: case Finnish Ice Hockey League" voi lukea tästä: https://www.theseus.fi/handle/10024/802740

 

Kuva: Samppa Toivonen


Takaisin uutisiin »
SJRY