Jyri Marttinen päätti pelaajauransa: "Kroppa alkoi olla lopussa"

Jyri Marttinen päätti pelaajauransa: "Kroppa alkoi olla lopussa"

Jyri Marttinen päätti pitkän pelaajauransa tänä keväänä. Marttisen, 40, ura päättyi tänä keväänä Erste Ligan mestaruuteen romanialaisen Gyergyói HK:n riveissä. Tilille kertyi myös yhdet MM-kisat ja 758 liigaottelua.

– Onhan tässä ikää tullut jo kiitettävästi ja kroppa alkoi olla lopussa. Korona varmasti muutti tilannetta, kun moni pelaaja ei välttämättä saanut itse päättää uransa jatkosta eikä saanut lopettaa omin ehdoin. Hienoa kun sain lopettaa uran omalla päätöksellä ja päättää sen mestaruuteen, Marttinen sanoo.

Marttinen on remontoinut talon Jyväskylään ja tällä hetkellä hän toimii JYPin U15-junnuissa vastuuvalmentajana.

– Valmennusura on tähtäimessä ja olen siihen todella motivoitunut. Pääsin maailmalla näkemään paljon erilaisia sarjoja ja valmentajia, mikä myös avasi omia silmiä. Sieltä sai paljon kokemuksia ja ajatuksia, miten ihmisiä voi valmentaa ja minkälaisia valmennustapoja on.

Marttinen oli koko pelaajauransa Pelaajayhdistyksen jäsen. Porin vuosina hän toimi myös joukkueen yhteyspelaajana Pelaajayhdistyksen suuntaan.

– Kaikin puolin Pelaajayhdistyksen toiminnasta jäi hyvä maku ja kaikki on toiminut tosi hyvin. Sain aina neuvoja ja apua, kun niitä olen tarvinnut. Pelaajayhdistyksen ylilääkäri Helmisen Antista oli itselle todella iso apu uran aikana.

 

Kuva: Tomi Vastamäki


Takaisin uutisiin »
SJRY