Kasvattajakorvaus uudistuu

Kasvattajakorvaus uudistuu

Jääkiekossa nykyisin noudatettava kasvattajakorvaussäännöstö on vuodelta 2003, jolloin siirtokorvausjärjestelmästä siirryttiin kasvattajakorvausjärjestelmään.

Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 29.11.2011 uuden, kaudella 2012-2013 voimaan tulevan kasvattajakorvaussäännöstön.

Valmistelutyön aikana kuultiin eri osapuolia, mm. Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) ja Suomen Jääkiekkoliiton edustajien kesken käytiin asiaan liittyen useita valmistelupalavereja.

Kasvattajakorvaus on seuroille tulevaa korvausta kasvatustyön kuluista sellaisesta pelaajasta, joka pelaa Jääkiekon SM-liigassa määrätyn määrän otteluita - pöytäkirjamerkintä ratkaisee. Maalivahdin ollessa kyseessä velvollisuus maksaa korvausta syntyy, kun maalivahti on ollut pelaava maalivahti.

Merkittävimmät muutokset:

Säännöstössä määrätty korvaus (määrätty osa) maksetaan tietyn ottelumäärän (6/30/90) täyttyessä. Aiemmin koko korvaus maksettiin siinä vaiheessa, kun sopimus tehtiin SM-liigajoukkueen kanssa.

Kasvattajakorvauksen yläikäikäraja on 23 vuotta (ennen 24 vuotta). Sen jälkeen kun pelaaja on pelannut 90 (iällä ei ole väliä) liigaottelua, ei hän enää ole kasvattajakorvaussäännöstön alainen.

Tietyissä tapauksissa Liigaseuralla tulee velvollisuus tarjota pelaajalle (jonka kanssa Liigaseuralla on sopimus) sopimusta myös seuraavaksi kaudeksi. Ellei seura tarjoa sopimusta, ei sillä ole myöskään (pelaajan siirtyessä Liigaseurasta toiseen Liigaseuraan) oikeutta kasvattajakorvaukseen.

Uudistukset helpottavat merkittävästi nuorten pelaajien siirtymistä haluamaansa joukkueeseen. Lisäksi sellaisten pelaajien siirtymismahdollisuus, joille vanha seura ei tarjonnut lainkaan uutta sopimusta, helpottui huomattavasti. Samalla on myös turvattu se, että kasvattajaseurat saavat määrätyn korvauksen kasvatustyöstään.

Koko kasvattajakorvaussäännöstö on luettavissa Jääkiekkoliiton kilpailusäännöissä kaudelle 2012-2013.


Takaisin uutisiin »
SJRY