KKV alkaa tutkia Liigan toimintaa

KKV alkaa tutkia Liigan toimintaa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) alkaa tutkia tarkemmin Liigan, Jääkiekkoliiton ja liigaseurojen toimintaa.

KKV selvittää, onko Liiga järjestetty kilpailua rajoittavalla tavalla ja onko KKV:n ryhdyttävä toimenpiteisiin kilpailunrajoituksen tai sen vahingollisten vaikutusten poistamiseksi.

Pelaajayhdistys jätti toimenpidepyynnön KKV:lle 11. maaliskuuta.

– KKV:n tänään julkaisema tiedote osoittaa, että meidän toimenpidepyyntö oli vähintäänkin perusteltu eli suljettu Liiga ja sen järjestämiseen liittyvät toimet on kilpailuoikeudellisesti tutkittava. Olemme kiitollisia KKV:lle nopeasta reagoinnista ja luottavaisia siitä, että KKV päätyy selvitysten perusteella toimenpidepyynnössämme esille tuotuihin johtopäätöksiin, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

– Teemme luonnollisesti KKV:n kanssa yhteistyötä tämän prosessin läpi. On pelaajien ja koko suomalaisen jääkiekon etu, että asia tutkitaan kunnolla.

KKV antaa ratkaisunsa myöhemmin asiassa tehtävien selvitysten jälkeen. KKV ei ole antanut tutkinnalle tarkkaa aikataulua.

– Annamme viranomaisille nyt työrauhan. Tiedotamme jatkossa, jos asiasta tulee uutta tiedotettavaa.

KKV on myös aiemmin tutkinut Liigan toimintaa Pelaajayhdistyksen aloitteesta. Tuolloin liigaseurat olivat sopineet, etteivät palkkaa KHL:ssä pelanneen Jokerien pelaajia kesken kauden. Vuonna 2019 KKV arvioi, että pelaajakieltosopimus oli kilpailulain vastainen ja määräsi liigatoimijat lopettamaan menettelyn.

 

Lisää asiasta:

KKV:n tiedote 18.6.2024

Pelaajayhdistyksen toimenpidepyyntö 11.3.2024


Takaisin uutisiin »
SJRY