Kultainen Kypärä sai arvoisensa korotusosan

Kultainen Kypärä sai arvoisensa korotusosan

Jääkiekon Pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry) on palkinnut kaudesta 1986-87 alkaen SM-liigan parhaan runkosarjan pelaajan Kultaisella Kypärällä.

Palkintoa pidetään yleisesti arvokkaimpana Suomessa yksittäiselle pelaajalle jaettavana palkintona, sillä parhaan pelaajan äänestävät pelaajat itse. Kultainen Kypärä on jaettu 30 kertaa.

”Pokaalin jalusta täyttyi palkinnon voittajien nimilaatoista, jolloin jalustan korottaminen tuli ajankohtaiseksi. Olympiastadionin penkkien ”sahausprojektin” inspiroimana tiedustelin Maija Innaselta (Stadion-säätiön tj), voisimmeko käyttää penkkimateriaalia jalustan korotusmateriaalina. Kun Stadion-säätiö ja Vepsäläinen näyttivät hankkeelle vihreää valoa, laitoimme hankkeen työn alle. Korotettuun pokaaliin mahtuu nyt 33 uutta laattaa. On upea asia, että voimme näin yhdistää jääkiekon merkittävän palkinnon ja osan todellista suomalaista urheiluhistoriaa”  kuvailee Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

”Olympiastadionin istuimet ja niiden mukana pala suomalaista historiaa elää eri puolella Suomea ja nyt myös Kultaisen kypärän –jalustassa. Tämä on meille kunnia-asia”, toteaa Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela

Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

 

Kultainen Kypärä palkinto Pokaalin on suunnitellut Tuija Kokkonen ja sen on valmistanut     Koruseppä Oy vuonna 1987.

Korotusosan suunnitteli ja toteutti kesällä 2016 lahtelainen hienopuuseppä Markku Tonttila.
 
Olympiastadionin puiset penkit ovat kokeneet vuosien varrella monia vaiheita. Ensimmäiset penkit olivat valmiita vastaanottamaan vieraita vuonna 1938. Penkkien määrä ja katsomoiden kapasiteetti on vaihdellut suuresti vuosien saatossa. Viimeisimmät Stadionilla olleet penkit oli asennettu paikoilleen vuosien 1991-1994 peruskorjauksen yhteydessä.

Syksyllä 2015 toteutetusta Olympiastadionin penkkien sahauksesta ja niiden uusiokäytön ideoinnista tuli ilmiö, joka inspiroi niin stadionilla vierailleita kuin huippusuunnittelijoita, kun myös Vepsäläinen toteutti stadionpenkeistä design-tuotteita.
 
Seuraavan kerran Kultaisen Kypärän saaja valitaan keväällä 2017. Kaiken kansan  nähtävänä Kultainen Kypärä on Suomen Jääkiekkomuseossa, Tampereen Vapriikissa.

 

Tästä löydät listan Kultainen Kypärä -palkinnon saaneista pelaajista.

 

Mahdolliset lisätiedustelut:

Jarmo Saarela
puh. 040 546 5017
jarmo.saarela(at)sjry.fi

 

 

 


Takaisin uutisiin »
SJRY