Levtchi, Keisala, Saarijärvi ja Boman palkittiin SJRY:n palkintotilaisuudessa

Levtchi, Keisala, Saarijärvi ja Boman palkittiin SJRY:n palkintotilaisuudessa

Maanantaina SJRY:n järjestämässä palkintojenjakotilaisuudessa jaettiin seuraavat palkinnot:

 

Liigapelaajat äänestivät Anton Levtchin parhaaksi

Pelaajayhdistys on palkinnut Kultainen Kypärä -palkinnolla parhaan liigapelaajan nyt yhteensä 36 kertaa. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin kauden 1986–1987 päätteeksi.

Liigapelaajat äänestivät kauden 2021–2022 parhaaksi pelaajaksi Tapparan tehohyökkääjä Anton Levtchin.

– Olihan tuo kausi todella onnistunut, etenkin kun se päättyi mestaruusjuhliin. Se tuntuu todella hienolta, kun muut pelaajat äänestivät parhaaksi, Levtchi kertoo.

– Sain alle ehjän kesän, joka oli kaikista tärkein asia, jotta tuollainen kausi oli mahdollista pelata. Fysiikka ja luistelu menivät eteenpäin viime kaudesta ja kiinnitin niihin kesällä enemmän huomiota. Taidolla pääsee aina tiettyyn pisteeseen asti, mutta sitten pitää kehittää muita osa-alueita, Levtchi summaa.

Kultainen Kypärä -äänestyksen tulokset:

1. Anton Levtchi 585 pistettä
2. Petrus Palmu 476
3. Vili Saarijärvi 460
4. Eemeli Suomi 262
5. Saku Mäenalanen 92

Kaikki liigapelaajat saivat äänestää kolmea parasta pelaajaa. Ykkössijasta sai 5 pistettä, kakkossijasta 3 pistettä ja kolmossijasta 1 pisteen. Oman joukkueen pelaajia ei saanut äänestää.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juha Rantasila -palkinto Vili Saarijärvelle

Pelaajayhdistys on kaudesta 2007–2008 lähtien palkinnut Liigan runkosarjassa eniten maaleja tehneen puolustajan Juha Rantasila -kiertopalkinnolla.

Kauden 2021–2022 päätteeksi Juha Rantasila -kiertopalkinnon sai Lukon puolustaja Vili Saarijärvi.

– Kausi oli omalta osalta tosi tasainen. Sain paljon vastuuta ja sen kautta tuli myös tulosta ja onnistumisia. Joukkueena ei päästy sinne missä tavoitteet olivat, mutta kausi oli kaiken kaikkiaan todella värikäs ja mielenkiintoinen, Saarijärvi sanoo.

Puolustajien maalipörssi kaudella 2021–2022:

1. Vili Saarijärvi 17 maalia
2. Teemu Eronen 14
3. Lasse Lappalainen 13
4. Arttu Pelli 12
5. Topi Niemelä & Jarkko Parikka 10

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anni Keisala äänestettiin Naisten Liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi

Naisten Liigan pelaajat äänestivät kaudella 2021–2022 ensimmäistä kertaa keskuudestaan Kultainen Kypärä -palkinnon saajan. Palkinto jaetaan joukkueen menestymisen kannalta arvokkaimmalle pelaajalle.

Äänestyksen voitti Ilveksen maalivahti Anni Keisala. Keisala keräsi pelaajien äänestyksessä 187 pistettä ja eroa toiseksi tulleeseen Elisa Holopaiseen tuli 13 pistettä.

– Kausi starttasi minulla jo elokuussa MM-kisoilla, josta oli hyvän tuloksen jälkeen helppo lähteä kohti liigakautta. Ilveksen kanssa kausi oli ylä- ja alamäkeä, kun loukkaantumiset ja sairastumiset varjostivat joukkuetta pitkin kautta. Maajoukkuekausi oli onnistunut, mutta tietenkin se jäi harmittamaan, että Ilveksen kanssa emme päässeet pelaamaan mitaleista, Keisala summaa kauttaan.

Naisten Kultainen Kypärä -äänestyksen tulokset:

1. Anni Keisala 187 pistettä
2. Elisa Holopainen 174
3. Estelle Duvin 166
4. Matilda Nilsson 77
5. Nelli Laitinen 32

Kaikki Naisten Liigan pelaajat saivat äänestää kolmea parasta pelaajaa. Ykkössijasta sai 5 pistettä, kakkossijasta 3 pistettä ja kolmossijasta 1 pisteen. Oman joukkueen pelaajia ei saanut äänestää.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antti Boman viidennen kerran peräkkäin paras erotuomari

Liigan pelaajat äänestivät Antti Bomanin jo viidennen kerran peräkkäin sarjan parhaaksi erotuomariksi. Boman on voittanut palkinnon vuosina 2018, 2019, 2020, 2021 ja 2022.

Parhaan erotuomarin Kultainen Pilli -palkinto on jaettu kaudesta 1986–1987 alkaen.

– Kyllä se on kiva, kun pelaajat äänestävät parhaaksi tuomariksi. Pelaajille tätä hommaa tehdään ja se on paras palkinto, minkä voi tästä hommasta saada. Pystymme kommunikoimaan pelaajien kanssa hyvin ja jäällä on molemminpuolinen luottamus, Boman näkee.

– Kausi oli omalta osalta hyvä. Siitä jäi vähän huono maku, kun en päässyt loppuun asti viheltämään.

Kultainen Pilli –äänestyksen tulokset:

1. Antti Boman 778 pistettä
2. Kristian Vikman 214
3. Jarno Heikkinen 186
4. Anssi Salonen 176
5. Joonas Kova 104

Kaikki liigapelaajat saivat äänestää kolmea parasta erotuomaria. Ykkössijasta sai 5 pistettä, kakkossijasta 3 pistettä ja kolmossijasta 1 pisteen.

 

Aiemmat palkintojen saajat löydät SJRY:n kotisivuilta.


Takaisin uutisiin »
SJRY