Mikael Kurki päättää uransa - tavoitteena tehdä tutkinto loppuun

Mikael Kurki päättää uransa - tavoitteena tehdä tutkinto loppuun

Mikael Kurki ilmoitti torstaina lopettavansa kiekkouransa Elämän Pelikirja -podcastissa. Jututimme Jimmyä tuoreeltaan uran jälkeisistä suunnitelmista.

 

Jimmy, kerro miksi urasi loppui nyt?

Tuli sellainen tunne, että ei ollut enää annettavaa jääkiekkoon. Uran aikana on ollut loukkaantumisia ja etenkin päähän kohdistuneet tällit ovat vieneet veronsa. Terveenä olisin voinut pelata pidempäänkin, mutta loukkaantumiset helpottivat lopullista päätöstä. 

Valmistauduitko pelatessa uran jälkeiseen aikaan?

Pelatessa se meni aaltoliikettä. Uran jälkeistä aikaa on hyvä pohtia jo nuorena, sillä harvempi voi suoraan jäädä kiekkouran jälkeen pelkästään pelaamaan golfia. Hain lukion jälkeen kauppakorkeakouluun, mutta into opiskeluun puuttui. Tein vain sellaisia kursseja, mitkä itseä kiinnosti. KooKoossa pelatessa olin mukana Haaga-Helian kiekkoilijan opintopolussa, mutta silloinkin opiskelu jäi taka-alalle, kun tuli muutto takaisin Ruotsiin ja lapsi syntyi. Jatkoin kauppatieteen opintoja ja nyt kävin muutaman palaverin opinto-ohjaajan kanssa, missä tein suunnitelman opintojen loppuun viemisestä.

Millaisia suunnitelmia sinulla on jatkossa?

Nyt tavoitteena on saada tutkinto loppuun. Näen sen avaavan enemmän ovia ja pääsen käyttämään omia vahvuuksia. Jääkiekon parissa työskentely kiinnostaa, mutta en tiedä vielä missä roolissa. Ehkä klassinen valmentaminen ei ole mun juttuni, mutta mentaalivalmentaminen kiinnostaa. En sulje vielä mitään pois.

Oliko kiekkoilijan opintopolku hyvä sinulle?

Se oli mulle hyvä juttu ja kannustan kaikkia kiekkoilijoita tuohon. Jokaiselle tekisi hyvää vähintään joku kurssi tai suunnittelupalaveri, missä käydään läpi omia kaukalon ulkopuolisia intressejä ja vahvuuksia. 

Millaisena koet SJRY:n merkityksen?

Olin mukana itsekin hallituksessa ja se oli hyvä mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Ruotsiin muuton jälkeen jäin pois hallituksesta, mutta olen aktiivisesti seurannut Pelaajayhdistystä. Suomessa on vahva pelaajayhdistys ja arvostuksen ymmärtää vasta siinä vaiheessa, kun pelaa ulkomailla. Pelaajien edunvalvonta ei ole siellä samalla tasolla kuin Suomessa. Esimerkiksi rahastoinnin merkityksen useampi parikymppinen pelaaja ymmärtää vasta sitten, kun ura loppuu. Itse en ollut aktiivinen rahastoija ja se vähän kaduttaa, sillä se on hyvä keino luoda itselle pääomaa tulevaisuutta varten.

Mikä uraltasi jäi päällimmäisenä mieleen?

Sain lapsuuden unelmasta ammatin ja sain ihan uskomattoman määrän hienoja kavereita. Näitä kokemuksia osaa arvostaa koko elämän.

 

SJRY kiittää Jimmyä hienosta urasta ja toivottaa hyvää jatkoa tulevaan!

Mikael Kurjen vierailun Elämän Pelikirja -podcastissa löydät TÄSTÄ!


Takaisin uutisiin »
SJRY