NHL-pelaajat haluavat urheilullisesti ja aidosti avoimen Liigan

NHL-pelaajat haluavat urheilullisesti ja aidosti avoimen Liigan

(Kuva: Tomi Natri)

 

17 suomalaista NHL-pelaajaa antoi viime viikolla tukensa Pelaajayhdistyksen lähettämille vaatimuksille Jääkiekkoliitolle, Liigalle ja liigaseuroille.

Tavoitimme Mikael Granlundin kommentoimaan asiaa tuoreeltaan, minkä takia NHL-pelaajat lähtivät tukemaan Pelaajayhdistystä.

– Meillä on suuri huoli, miltä suomalainen jääkiekko näyttää nyt ja tulee tulevaisuudessa näyttämään. Näemme tärkeänä, että Liiga saadaan urheilullisesti auki mahdollisimman nopeasti. Liigaan nouseminen pitää olla aidosti mahdollista, eikä sisällä kohtuuttomia useiden miljoonien kynnysrahoja, Granlund sanoo.

– Avoimet sarjat kuuluvat eurooppalaiseen palloilukulttuuriin ja ympäri Suomen tulee olla mahdollisuus kilpailla aidosti. Olemme tässä Pelaajayhdistyksen linjoilla, hän jatkaa.

"Kilpailu kuuluu urheiluun"

Pelaajayhdistys teki vuosi sitten pelaajakyselyn, jossa 98 prosenttia kantansa kertoneista Liiga- ja Mestis-pelaajista haluaa urheilulliset avoimet sarjat.

– Pelaajat kokevat, että kilpailu kuuluu urheiluun. NHL:ssä on erilainen järjestelmä, mutta kilpailu on monilla tavoin silti erittäin kovaa. Nyt Liigasta ja Mestiksestä selvästi puuttuu kova kilpailu. Avoimet sarjat lisäävät kilpailua ja samalla nähdään, mitkä seurat haluavat tehdä asioita paremmin ja pystyvät uusiutumaan. Kun voittaminen on keskiössä, niin kovempi kilpailu kehittää kaikkia.

– Tähän ammattiin kuuluu myös jatkuva epävarmuus tulevasta työpaikasta. En usko, että sarjatasoa alaspäin putoaminen pelottaa pelaajia. Pelaajat ja kannattajat haluavat, että kaikissa kevään peleissä on panosta.

– Jos Liigan ja Mestiksen välillä on aitoa kilpailua, niin kiinnostus koko suomalaista jääkiekkoa kohtaan kasvaa. Myös seurojen taloutta on mahdollista kehittää, kun kiinnostus kasvaa.

"Ilman pelaajia ei ole peliä"

Pelaajayhdistys on vaatinut omat edustajansa Huippukiekon neuvottelukuntaan, jossa on tarkoitus tehdä päätösesitykset sarjajärjestelmien muutoksista.

– Ilman pelaajia ei ole peliä. Sarjajärjestelmät koskevat olennaisesti pelaajia, joten pelaajien edustus tulee ehdottomasti olla kaikissa niissä pöydissä, missä tehdään pelaajia koskevia päätöksiä, Granlund korostaa.

– Kaikkien osapuolten pitäisi päästä samaan pöytään löytämään ratkaisut yhdessä. On tärkeää käydä aitoja neuvotteluita, jotta kaikkien osapuolten ääni tulee kuuluviin.

Pelaajayhdistys kiittää Mikkeä ja muita NHL-pelaajia tuesta!

 

 

NHL-pelaajilta tuki Pelaajayhdistyksen vaatimuksille

(Julkaistu perjantaina 1.3.2024)

Me allekirjoittaneet tuemme Pelaajayhdistyksen Jääkiekkoliitolle, Liigalle ja liigaseuroille lähettämiä vaatimuksia.

Olemme lukeneet vaatimuskirjeen ja tuemme siinä esitettyjä vaatimuksia sekä haluamme Pelaajayhdistyksen mukaan neuvottelemaan tasavertaisena osapuolena suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta. Näin voimme parhaalla tavalla edistää suomalaista jääkiekkoa yhdessä.

Sebastian Aho
Joel Armia
Mikael Granlund
Jani Hakanpää
Erik Haula
Miro Heiskanen
Roope Hintz
Jesperi Kotkaniemi
Kaapo Kähkönen
Kevin Lankinen
Artturi Lehkonen
Esa Lindell
Ukko-Pekka Luukkonen
Mikko Rantanen
Juuse Saros
Teuvo Teräväinen
Eeli Tolvanen

 


Takaisin uutisiin »
SJRY