Olympia- ja  A-maajoukkuerahastolta 10 000 euron lahjoitus Ukrainan uhreille

Olympia- ja A-maajoukkuerahastolta 10 000 euron lahjoitus Ukrainan uhreille

Mediatiedote 7.3.2022 – julkaisuvapaa heti

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia ja A-maajoukkuerahasto on päättänyt tukea sodan uhreja Ukrainassa yhteensä 10 000 euron lahjoituksella.

Avustus maksetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Kannustamme kaikkia jääkiekko- ja urheiluyhteisössä avustamaan hädänalaisia ukrainalaisia.

Suomen maajoukkuepelaajat ovat lahjoittaneet Olympiarahastoon vuosien varrella yhteensä 872 705 euroa. Rahaston alkupääoma 250 000 euroa tuli Torinon 2006 olympiahopeajoukkueen lahjoittamana menestysbonuksena, jonka jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset.

Rahastosta on tähän mennessä jaettu avustuksia yhteensä 852 046 euroa, joista noin 70 prosenttia on kohdistettu junioriavustuksina vähävaraisten perheiden kiekkoharrastuksen tukemiseen.

 

Lisätietoja:

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiö

Erkki Rajamäki
Puheenjohtaja
040 847 5902

Jarmo Saarela
Asiamies
040 546 5017

 

__________________________________________________________________________

 

Perustietoa Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta:

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) hallitus valitsee Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen. Säätiön alaisuudessa toimii mm. Olympia- ja A-maajoukkuerahasto.

Rahaston alkupääoma oli Suomen miesten olympiajoukkueen Torinon olympialaisten hopeasta ansaitsema 250 000 euron menestysbonus. Tämän jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset. Maajoukkuepelaajat ovat tähän mennessä lahjoittaneet rahastoon kaikkiaan 872 705 euroa.

Rahaston varoja käytetään Olympiarahaston ohjesäännön mukaisesti jääkiekkoa edistäviin hyväntekeväisyys tai vastaaviin kohteisiin.

Avustusanomukset käsitellään pelaajista muodostetussa ohjausryhmässä. Ohjausryhmä tekee esityksen avustuksen myöntämisestä. Tämän jälkeen Säätiön hallitus vahvistaa kyseisen esityksen.

Avustusten vastaanottaminen, valmistelu ja maksatus hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.


Takaisin uutisiin »
SJRY