Olympia- ja A-maajoukkuerahasto jakaa junioriavustuksia vähävaraisille perheille 50 000 euroa

Olympia- ja A-maajoukkuerahasto jakaa junioriavustuksia vähävaraisille perheille 50 000 euroa

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta. Hakuaika on 1.12.–20.12.2022.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista keväällä 2023. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat U9–U16.

Avustuksia jaetaan yhteensä 50 000 euroa. Olympia- ja A-maajoukkuerahaston varat ovat lähtöisin Suomen maajoukkuepelaajien menestysbonuksista.

– Kaikki maajoukkuepelaajatkin ovat joskus olleet junioreita, ja toivottavasti mahdollisimman moni saisi harrastaa ja tavoitella unelmia. Kustannukset ovat nousseet ja se on monille perheille haaste. Toivottavasti avustusta tarvitsevat osaisivat hakea näitä avustuksia jatkossakin, moni ei välttämättä tiedä mahdollisuudesta hakea avustusta, Olympiarahaston ohjausryhmään kuuluva Lasse Kukkonen sanoo.

Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta seuran yhteyshenkilön kautta. Hakuaika päättyy 20.12.2022. Hakuajan umpeutumisen jälkeen tulevia hakemuksia ei käsitellä.

Haku tapahtuu seuraavasti:
1. Lapsen huoltaja lähestyy seuraa ja toimittaa seuralle perustelut tukihakemukselle.
2. Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla.

Hakemukset käsitellään joulukuun ja tammikuun aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille 1.2.2023 mennessä (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä).

Avustusten kokonaismäärä on 50 000 euroa ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2022.

Lisätiedot: oman seuran vastuuhenkilö

 

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallinnointiin liittyvät toimet hoitaa Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys).

Rahaston alkupääoma oli Suomen miesten olympiajoukkueen Torinon olympialaisten hopeasta ansaitsema 250 000 euron menestysbonus. Tämän jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset. Maajoukkuepelaajat ovat tähän mennessä lahjoittaneet rahastoon kaikkiaan 872 705 euroa.

Pääomalahjoitukset yhteensä 872 705 euroa.

Tähän mennessä (joulukuu 2022) rahastosta on jaettu avustuksia yhteensä 866 446 euroa.

Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.


Takaisin uutisiin »
SJRY