Olympia- ja A-maajoukkuerahastolta 60 000 euroa tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin

Olympia- ja A-maajoukkuerahastolta 60 000 euroa tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta 60 000 eurolla. Hakuaika päättyy 15.1.2024.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista keväällä 2024. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat U9–U16.

Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta seuran yhteyshenkilön kautta.

Haku tapahtuu seuraavasti:

1. Lapsen huoltaja lähestyy seuraa ja toimittaa seuralle perustelut tukihakemukselle.
2. Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla

 

Hakemukset käsitellään tammikuun 2024 aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille helmikuun ensimmäisellä viikolla (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä).

Avustusten kokonaismäärä on 60 000 € ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2023.

Lisätiedot: oman seuran vastuuhenkilö

Hakuaika: 18.12.2023–15.1.2024. Hakuajan umpeutumisen jälkeen tulevia hakemuksia ei käsitellä.

 

------

Olympia- ja A-maajoukkuerahasto on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallintoa hoitaa Pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry).

Rahaston alkupääoma oli Suomen miesten olympiajoukkueen Torinon olympialaisten hopeasta ansaitsema 250 000 euron menestysbonus. Tämän jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset. Viimeisimmät lahjoitukset ovat tulleet olympialaisissa 2022 kultaa voittaneelta joukkueelta sekä vuoden 2023 MM-kisajoukkueelta.

Maajoukkuepelaajat ovat tähän mennessä lahjoittaneet rahastoon kaikkiaan 1 022 705 euroa.

Tähän mennessä (joulukuu 2023) rahastosta on jaettu avustuksia yhteensä noin 935 000 euroa.

Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää maajoukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa


Takaisin uutisiin »
SJRY