Olympiajääkiekkojoukkue hyvällä asialla

Olympiajääkiekkojoukkue hyvällä asialla

Suomen miesten Olympiamaajoukkueen pelaajat ovat luovuttaneet Olympialaista (Torino 2006, Vancouver 2010 ja Sotshi 2014) saamansa mitalibonukset Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa olevaan Olympiarahastoon.

Rahasto on karttunut pääosin Suomen Jääkiekkoliiton maksamista mitalibonuksista (yhteensä 670.000 €) mutta myös Olympiakomitean maksamista bonuksista (yhteensä 50.000 €).

On hienoa huomata, kuinka epäitsekkäästi jääkiekkoammattilaiset toimivat. Monesti olen kuullut pelaajan sanovan: ”Jääkiekko on antanut minulle paljon, nyt voin antaa jotain takaisin”, toteaa Säätiön asiamies Jarmo Saarela.

Olympiarahastosta myönnettiin maalis-huhtikuussa 2014 seuraavat avustukset (yht. 50.000 €):

1.Jaroslav Otevrel - 10.000 €

Otevrel halvantui vuonna 1996 pelatessaan jääkiekkoa Porin Ässissä.

 2. Suomen Icehearts ry – 25.000 € (pääasiassa jäävuoromaksut)

Icehearts-toimintamalli on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovet tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuodenajan.  Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta http://www.icehearts.fi/index.html

 3.Kime4kids ry – 15.000 €

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea aatteellisesti ja taloudellisesti Kuopion seudun lasten ja nuorten terveyttä ja urheiluharrastustoimintaa sekä edistää sairaiden lasten hoitoa ja harrastusmahdollisuuksia sekä urheiluharrastusten leviämistä paikkakunnalla. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta http://www.kime4kids.com/index.html

 

Mahdolliset lisätiedustelut:

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiö

Jarmo Saarela
Asiamies
040 546 5017
jarmo.saarela(at)sjry.fi

 


Takaisin uutisiin »
SJRY