Pelaajayhdistykselle ja Liigalle yleissopimus

Pelaajayhdistykselle ja Liigalle yleissopimus

Suomen Jääkiekkoilijat ry ja Jääkiekon SM-liiga Oy ovat tiistaina allekirjoittaneet huhtikuun loppuun 2024 saakka ulottuvan yleissopimuksen niiden välisistä oikeuksista ja velvoitteista sekä siihen liittyen Pelaajayhdistyksen ja Liigan hyväksymän pelaajasopimusmallin.

Yhteistyön tavoitteina on edistää ja kehittää suomalaista huippujääkiekkoilua. Uuden sopimuksen halutaan entisestään parantavan Pelaajayhdistyksen, pelaajien, Liigan ja Liiga-seurojen välistä yhteistyötä ja lisätä niiden arvostusta niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

- Sopimukseen liittyvät asiat ovat molemmille osapuolille erittäin merkityksellisiä. Pitkään kestäneistä neuvotteluista huolimatta hyvä neuvotteluyhteys ja ilmapiiri säilyivät kuitenkin koko ajan. Sopimus on tärkeä koko suomalaiselle huippujääkiekolle: yhteinen intressimme on kehittää toimintaa seurojen ja pelaajien menestyksellisellä yhteistyöllä, Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen korostaa.

Sopimus pitää sisällään yhteisiä tavoitteita muun muassa pelaajien taloudellisen turvan edistämisestä ja uran jälkeisten koulutusvaihtoehtojen mahdollistamisesta.

- Sopimusneuvottelumme olivat tällä kertaa todella pitkät ja vaikeatkin, mutta nähdäkseni pääsimme erittäin hyvään lopputulokseen. Uusi sopimuskokonaisuus takaa hyvin pelaajien vähimmäisetuudet ja toisaalta molempien osapuolien velvoitteet sekä yhä paremman lähtökohdan SJRY:n ja Liigan väliseen yhteistyöhön, josta hyötyvät kaikki osapuolet ja sidosryhmät. Pelaajat haluavat olla kehittämässä yhteistä Liigaamme ja nyt voimme tätä työtä jatkaa yhdessä pitkäjänteisesti tulevaisuuteen katsoen, SJRY:n hallituksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt toteaa.


Takaisin uutisiin »
SJRY