Pelaajayhdistyksen 50-vuotishistoriikkikirja julkistettu

Pelaajayhdistyksen 50-vuotishistoriikkikirja julkistettu

Matti Hintikan kirjoittama SJRY:n 50-vuotishistoriikkiteos Pelaajien ääni julkaistiin tänään Urheilumuseo Tahdon tiloissa. Suomen Jääkiekkoilijat ry eli Pelaajayhdistys on perustettu vuonna 1973 ja yhdistys juhlistaa tänä vuonna 50-vuotista taivalta.

– 50 vuotta on kunniakas taival merkittävälle yhdistyksellemme. Näimme yhdessä, että matka ansaitsi oman kirjansa. Syvempi historian tuntemus auttaa myös meidän yhteisöä kehittymään entisestään, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

– Kiitokset kirjan kirjoittajalle Matti Hintikalle ja koko ohjausryhmälle, joka teki hyvää työtä kirjan eteen, Ramstedt jatkaa.

Aiemmin Pelaajayhdistyksen historiasta on ilmestynyt 30-vuotishistoriikki vuonna 2003. Nyt julkaistu Pelaajien ääni -teos nojaa alkuosaltaan erityisesti arkistolähteisiin. Viimeisen 20 vuoden ajalta mukana on paljon haastatteluaineistoa.

Historiikin ohjausryhmään kuuluivat Teemu Ramstedt, Risto Kauppinen, Sinuhe Wallinheimo, Jarmo Saarela ja Iiro Järvi. Kirjailija Hintikka kehuu yhteistyötä ohjausryhmän ja SJRY:n toimiston kanssa.

– Sain aina apua, kun huomasin kysyä. Ohjausryhmä antoi rakentavasti palautetta ja ehdotuksia aihekokonaisuuksista. Yksityiskohtien hiomisessa ja kirjoittajan väärinkäsitysten oikaisemisessa ryhmän työ oli korvaamaton tuki, Hintikka sanoo.

– Hannu Lindroosin kuvat ovat todellinen aarre. Harvan 50-vuotiaan yhdistyksen koko historian ajalta löytyy ammattivalokuvaajan otoksia.

SJRY juhlistaa 50-vuotista taivalta 10. marraskuuta Nokia Areenalla.

Kuvassa vasemmalta oikealle Sinuhe Wallinheimo, Jarmo Saarela, Matti Hintikka ja Teemu Ramstedt. KUVA: TahtoLisätietoja:
Matti Hintikka 041 538 3854
Teemu Ramstedt 050 454 8887
 


Takaisin uutisiin »
SJRY