Pelaajayhdistys ja Liiga yhteisymmärryksessä CHL-kauteen

Pelaajayhdistys ja Liiga yhteisymmärryksessä CHL-kauteen

Jääkiekon SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) välillä solmittu voimassa oleva yleissopimus ja siihen liittyvä pelaajasopimus eivät sisällä CHL-sarjan pelejä. Pelaajayhdistys ja SM-liiga ovat sopineet yleissopimuksen liitteeksi otettavasta kollektiivisesta CHL-liitteestä.

Liitteellä selvennetään mm. kaikkien CHL-sarjaan kaudella 2014-15 osallistuvien pelaajien ja heidän työnantajiensa välisen yleissopimuksen ja pelaajasopimuksen kattavuutta CHL-sarjaan kuuluvien otteluiden pelaamisesta ja niihin liittyvistä osapuolten velvollisuuksista.

Jatkossa CHL:ään liittyvät kirjaukset tullaan sisällyttämään yleissopimukseen ja standardipelaajasopimukseen.

– Kiitän Pelaajayhdistystä ja pelaajia sekä ratkaisuun pääsystä että hyvästä yhteisymmärryksestä neuvotteluihin liittyen. On hienoa, että saamme jääkiekkokartalle näin Liigan 40. juhlavuotena CHL:n kaltaisen eurooppalaisen viihdetuotteen. Liigan rinnalla on kansainvälinen sarja, jossa omaa joukkuettaan voi seurata ja kannustaa. Myös seuroille CHL tuo piristysruiskeen sekä paljon uutta näkemystä oman toiminnan jatkuvaan kehittämiseen, kiittelee SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskinen.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme kollektiivisen sopimuksen aikaiseksi. Tämä selkeyttää pelisääntöjä sekä pelaajille että seuroille, toteaa Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo.

– CHL-liitteellä on sovittu kaikkien suomalaisten CHL-joukkueiden ja niiden pelaajien osalta yleisistä asioista. Kunkin joukkueen pelaajat ovat sopineet joukkuekohtaisesti työnantajansa kanssa CHL-sarjaan kuuluvien otteluiden mahdollisista korvauksista ja niiden perusteista. Vaikka sopimukseen pääseminen menikin miltei kalkkiviivoille, on hienoa, että yhteinen sävel löytyi lopulta hyvässä hengessä, valottaa prosessin kulkua Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

- - - -

Lisätiedot:

Yhteysjohtaja Jarmo Koskinen
Jääkiekon SM-liiga, puh. 040-527 8116

Toiminnanjohtaja Jarmo Saarela
Suomen Jääkiekkoilijat ry, puh. 040-546 5017


Takaisin uutisiin »
SJRY