Pelaajayhdistys ja Mestis vetäytyvät Suomi-kiekon työryhmistä

Pelaajayhdistys ja Mestis vetäytyvät Suomi-kiekon työryhmistä

Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) ja Jääkiekon Sarjaseurat ry (Mestis) ovat päättäneet jättää osallistumatta Suomen Jääkiekkoliiton ja Liigan perustamiin työryhmiin koskien suomalaisen jääkiekon muutoksia.

Tavoitteena oli saavuttaa yhteinen nelikantainen päätösryhmä, jossa eri osapuolilla olisi ollut aito mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Pelaajien ja Mestiksen edustajat kuitenkin jätettiin Liigan ja Liiton päätöksellä ulos Huippukiekon neuvottelukunnasta. Koemme, että työryhmissä mukana olemisella ei ole mahdollista aidosti vaikuttaa tarvittaviin muutoksiin muun muassa sarjajärjestelmien osalta, sillä päätösesityksiä tekevät edelleen lopulta vain Jääkiekkoliiton ja Liigan edustajat.

Yritimme vielä tällä viikolla vaikuttaa siihen, että päätös koskien Huippukiekon neuvottelukuntaa olisi muutettu toivomaamme malliin. Koska muutosta ei tullut, niin emme nähneet muuta vaihtoehtoa, kuin jäädä kokonaan ulos myös työryhmistä. 

Pidämme tärkeänä, että suomalaisen jääkiekon isot muutokset päätetään yhdessä eikä niin, että eri osapuolia vain kuullaan ja valta päätöksistä on todellisuudessa yhä edelleen hyvin rajatulla sisäpiirillä. Se ei ole aitoa yhteistyötä.

Tulemme jatkamaan vaikuttamista paremman Suomi-kiekon eteen muita väyliä pitkin. Haluamme päästä lopputulokseen, joka palvelee paremmin niin pelaajia, faneja kuin kaikkia tämän lajin organisaatioita pitkälle tulevaisuuteen.
 

Lisätietoja medialle:
Teemu Ramstedt 050 454 8887 (Suomen Jääkiekkoilijat ry)
Mikko Saarni 044 535 6699 (Jääkiekon Sarjaseurat ry)


Takaisin uutisiin »
SJRY