Pelaajayhdistys on ollut ajamassa joustokaukaloita jo lähes 20 vuotta

Pelaajayhdistys on ollut ajamassa joustokaukaloita jo lähes 20 vuotta

Ensimmäisen kerran joustolaitaisista kaukaloista alettiin keskustella vuonna 2004. Pelaajayhdistyksen silloinen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela istui Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) rahoittamassa joustokaukalotyöryhmässä, jossa oli edustusta myös Liigasta, jäähallien ylläpitäjistä, kaukaloiden rakentajista sekä OKM:stä. Työryhmä kävi myös Pohjois-Amerikassa tutustumassa joustokaukaloihin.

Joustokaukalo lisättiin Liigan lisenssiehtoihin kaudelle 2014–2015. Mestiksessä joustokaukalo oli oltava viimeistään kaudella 2017–2018.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtajana vuodet 2010–2019 toiminut Sinuhe Wallinheimo nostaa jopa koko puheenjohtajakautensa merkittävimmäksi saavutukseksi joustokaukalot.

– Saatiin hivutettua joustokaukalot SM-liigaan ja sitten Mestikseen. Se paransi merkittävästi jääkiekkoilijoiden turvallisuutta, Wallinheimo sanoo.

Timo Hännikäisen vuonna 2017 ilmestyneessä väitöskirjassa todetaan, että joustamattomassa kaukalossa aivotärähdyksen riski on jopa kuusinkertainen verrattuna joustokaukaloon. Joustokaukalo vähentää myös merkittävästi olkapäänseutuun, lonkkaan ja käsiin kohdistuvia vammoja.

 

#SJRY50vuotta


Takaisin uutisiin »
SJRY