Puheenjohtajan uudenvuoden tervehdys 2023

Puheenjohtajan uudenvuoden tervehdys 2023

Olemme eläneet viimeiset vuodet poikkeuksellista aikaa koko yhteiskunnassa. Epävarmuus on kalvanut milloin koronan ja milloin Euroopassa olevan sodan takia. Näistä tulevat kerrannaisvaikutukset ovat heijastuneet luonnollisesti voimakkaasti myös urheiluun ja jääkiekkoon. Kaikesta huolimatta meillä on myös paljon positiivisia odotuksia alkaneelle vuodelle, eikä se edellinenkään vuosi 2022 suomalaisen jääkiekon kannalta mikään huono ollut, enemmänkin päinvastoin. Eri Leijona-joukkueiden menestys kansainvälisesti ja mm. Liigan viime kevät kokonaisuudessa olivat sellaisia, mitkä varmasti jäivät monen mieleen.

Pelaajayhdistyksessäkin on ollut poikkeukselliset vuodet. Olemme eläneet keskellä jatkuvaa muutosta ympäristössämme. Tekeminen on ollut pakon edessäkin hyvinkin reaktiivista. Samaan aikaan olemme uudistuneet paljon ja vahvistaneet toimistoamme kolmesta työntekijästä neljään.

Olemme laajentaneet toimintaamme aikaisemman Liigan ja Mestiksen lisäksi nyt Naisten Liigaan. Naisten mukaan saaminen toimintaamme on mielestäni paitsi iso mahdollisuus naisille itselleen, myös hyvä mahdollisuus koko yhdistyksen kokonaisvaltaiselle kehittämiselle. Uskon vahvasti siihen, että ajatteluamme on kannattanut uudistaa ja laajentaa.

Saimme viime kesänä uuden strategiamme valmiiksi. Sen jalkauttaminen on nyt luonnollisesti toimiston väkemme vastuulla, mutta seuraamme sen toteutumista myös hallituksen kanssa ja teemme tarvittaessa siihen myös päivityksiä. Muutoinkin näen nyt yhdistyksemme tilanteen hyvin stabiilina, kun kaikki työntekijämme ovat kaikki päässeet hyvin vauhtiin omissa osin uusissakin rooleissaan ja pohjatyö strategisesta näkökulmasta on valmiina. Tämä mahdollistaa meille proaktiivisempaa tekemistä jatkossa.

Haluamme yhtenä asiana olla viemässä eteenpäin pelaajien omia henkilöbrändejä ja markkinointioikeuksia. Jääkiekossa ja ylipäätään joukkuelajeissa on jääty tästä hiukan jälkeen tässä asiassa, joka on toki luonnollistakin seurausta siitä, että pelaajat ovat usein olleet sidottuja vahvasti seuransa toimintaan. Kuitenkin näemme myös seurojen etuna, kun pelaajat tuovat omaa persoonaansa avoimemmin esiin ja myös mahdollisesti hyödyntävät sitä kaupallisesti. Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä aloitimmekin yhteistyön 10.fi kanssa viime vuoden puolella, jossa tarkoituksena on kouluttaa pelaajia tässä kokonaisuudessa. Uskon tämän olevan yhä tärkeämpi asia tulevaisuudessa kaikille meidän pelaajille sarjatasosta tai sukupuolesta riippumatta. Kannustankin kaikkia tarttumaan haasteeseen kehittämään esimerkiksi omaa sosiaalista mediaansa jatkossa, nyt siihen on tarjolla myös apuja.

Suomen Jääkiekkoilijat ry on perustettu vuonna 1973, joten täytämme 2023 komeat 50 vuotta. Se on matka, josta meidän on syytä olla ylpeitä. Allekirjoittanutkin on melkein 15 vuotta nuorempi, joten yhdistyksellä on jo varsin vankka historia. Tällä hetkellä työstämmekin tuon pitkän historian saamista yksiin kansiin. 50-vuotishistoriikkimme kirjan muodossa on tarkoitus olla valmis kesän lopulla. Onkin hyvä ymmärtää mennyt matka, jotta osaa asettaa askeleensa paremmin kohti tulevaa. Samalla tämä hetki on myös ison kiitoksen aika heille, jotka ovat tätä laivaa jo paljon ennen meitä nykyisiä kapteeneita ohjanneet oikeaan suuntaan. Heitä tulemmekin muistamaan erityisesti tänä vuonna.

Odotan alkavalta vuodelta myös vahvaa urheilijoiden yhteistyötä yli lajirajojen. Olemme tehneet paljon töitä taustalla eri urheilijayhdistysten kanssa sen kehittämiseksi ja toivonkin, että 2023 olisi jonkinlainen uuden alku myös tällä saralla, vaikka yhteistyötä on toki jo aiemminkin tehty. Jatkossa toivottavasti astetta syvällisemmin ja määrätietoisemmin. Yhteistyö onkin se sana, jota meidän tulee pitää kaikessa toiminnassamme mukana, koska haluamme olla taho joka on siellä urheilun ytimessä tekemässä yhteisiä päätöksiä. Urheilijoiden äänen pitää kuulua jatkossa paljon vahvemmin sillä ilman urheilijoita ei ole olemassa urheilua.

Toivotan kaikille oikein hyvää ja tasapainoista vuotta 2023!

Teemu Ramstedt
Puheenjohtaja
SJRY

 

 


Takaisin uutisiin »
SJRY