SAK lahjoitti Naisleijonille 25 000 euroa

SAK lahjoitti Naisleijonille 25 000 euroa

SAK tukee Suomen naisten jääkiekkomaajoukkuetta 25 000 eurolla. Naisleijonat voitti pronssia Pekingin talviolympialaisissa helmikuussa.

SAK:n lahjoitus Naisleijonille julkistettiin SJRY:n palkitsemistilaisuudessa.

– Naisleijonien alku Pekingissä ei lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla, mutta lopputulos oli huikea. Suomalaiset urheilijat näyttivät, mitä sisu tarkoittaa ja mitä yhteistyöllä ja periksiantamattomuudella voidaan saavuttaa, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen toteaa.

Syvärinen nosti esille myös ammattiurheilijoiden sosiaaliturvan puutteet, jotka ovat korostuneet erityisesti korona-aikana.

– Urheilijat eivät voi esimerkiksi liittyä työttömyyskassoihin ja saada näin ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Ammattiurheilijoiden erillinen sosiaaliturvasääntely johtaakin tilanteisiin, joissa työttömyyden, tapaturman tai eläköitymisen aikainen toimeentuloturva jää usein muita työntekijöitä heikommaksi. Nyt on aika toteuttaa tarpeelliset muutokset.

SJRY ja SAK solmivat yhteistyösopimuksen vuonna 2002. Syksyllä 2012 Suomen Huippu-urheilijoiden Unioni (SHU) liittyi SAK:n täysjäseneksi. Suomen Jääkiekkoilijat on yksi SHU:n jäsenjärjestöistä.

Naisleijonien puolesta palkinnon vastaanottivat Minttu Tuominen, Anni Keisala ja Emilia Vesa.

 

Kuva: Hannu Lindroos

Kuvassa vasemmalta: Minttu Tuominen, Katja Syvärinen, Anni Keisala, Emilia Vesa, Risto Kauppinen


Takaisin uutisiin »
SJRY