SJRY haluaa jatkossa pelaajat vahvemmin mukaan päätöksentekoon

SJRY haluaa jatkossa pelaajat vahvemmin mukaan päätöksentekoon

Jääkiekon sarjajärjestelmiä kehitettäessä tulee pelaajien näkökulma ja ääni olla suunnittelussa mukana heti alusta alkaen. Tällä hetkellä käydään tervetullutta keskustelua niin Liigan, Mestiksen ja Naisten Liigan kehittämisestä sekä sarjajärjestelmistä. Lisäksi on peräänkuulutettu yhteistä työryhmää, jossa voidaan katsoa isoa kokonaisuutta, eikä vain osia siitä. Pelaajayhdistys haluaa tuoda pelaajien äänen mukaan näihin keskusteluihin ja työryhmiin.

”Urheilijoilla on paljon kokemusperäistä tietoa ja arvokkaita mielipiteitä, jotka SJRY haluaa tuoda mukaan suunnittelupöytiin, joissa päätetään juuri urheilijoita koskettavissa asioissa. Haluamme edistää suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta yhdessä muiden toimijoiden kanssa”, Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Risto Kauppinen tiivistää maanantaina SJRY:n hallituksen kokouksessa käytyä keskustelua.

SJRY:n hallitus ei ole erityisen tyytyväinen tapaan, jolla latvialainen HK Zemgale otettiin nopealla aikataululla mukaan tämän kauden Mestikseen. Lisenssiehtoihin normaalisti kuuluvaa vaatimusta joustokaukalossa pelaamisesta ei noudatettu tässä prosessissa. Pelaajaturvallisuus ei ole ollut etusijalla päätöstä tehtäessä.

SJRY pitää tärkeänä, että tämänkin kaltaisissa päätöksissä kuullaan laajasti lajitoimijoiden näkemykset eikä aiemmin sovittuja asioita ohiteta tai kierretä esimerkiksi lisenssiehtojen osalta. Toivottavasti Zemgalen urheilullinen taso kilpailla Mestiksessä osoittautuu riittäväksi.

 

Lisätietoja:

Risto Kauppinen 0400 529 029
risto.kauppinen@sjry.fi


Takaisin uutisiin »
SJRY