SJRY:n kannanotto urheilun rajoittamiseen

SJRY:n kannanotto urheilun rajoittamiseen

Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) on huolestuneena seurannut koronan omikronmuunnoksen leviämistä. Viruksen aiheuttamia vakavia tautimuotoja vastaan on taisteltava kaikin järkevin tavoin.

Pelaajien ja seurojen puolesta on syytä olla huolissaan myös koko elinkeinon vaarantumisesta, jos koronan ehkäisemiseksi käytettäviä keinoja ja niiden vaikutuksia ei harkita nyt huolella. 

– On epäoikeudenmukaista, että urheilua ollaan aina ensimmäisten joukossa rajoittamassa. Tällä hetkellä alalla toimiminen on jo valmiiksi erittäin vaikeaa, SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo.

Pitkään jatkunut koronaepidemia on jo nyt saattanut pelaajat ja seurat taloudellisesti hankalaan tilanteeseen. Mahdollinen sarjatoiminnan pysäyttäminen tai pelaaminen ottelut tyhjille katsomoille aiheuttaisi suurta vahinkoa niin jääkiekolle kuin muillekin tapahtumista eläville.

Mikäli näin radikaaleihin toimiin ryhdyttäisiin, tulisi siitä aiheutuvat taloudelliset menetykset korvata täysimääräisesti, eikä niin kuin aiemmin on toimittu.

– SJRY vetoaa päättäjiin ja viranomaisiin, että urheilijoiden pitkään jatkuneita ponnisteluita pandemian aikana arvostettaisiin. Pelaajat ja seuratoimijat tekevät jatkossakin parhaansa terveysturvallisuuden eteen. Elämän ja pelien on jatkuttava, Ramstedt päättää.
 


Takaisin uutisiin »
SJRY