Sopimusten tulkinta

Sopimusten tulkinta

Yleissopimus ja pelaajasopimus (allekirjoitettu 26.1.2010)

Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) ja Jääkiekon SM-liiga Oy allekirjoittivat 26.1.2010 yleissopimuksen ja siihen liittyvän pelaajasopimuksen - sopimukset ovat voimassa 30.4.2012 asti.

Viime päivinä olemme saaneet tietoomme, että meneillään olevissa sopimusneuvotteluissa työnantajan edustaja on ilmoittanut, että sopimuksiin ei saa tehdä muutoksia, jotka parantavat pelaajan asemaa - ko. tulkinta on TÄYSIN VIRHEELLINEN.

On erittäin tärkeää, että kaikki alalla toimivat saavat asiasta oikeasisältöisen informaation. Yleissopimus ja siihen liittyvä pelaajasopimus ovat nimenomaan minimisopimuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sopimuksissa olevaa tasoa ei saa alittaa. Sen sijaan yksittäisen pelaajan kohdalla on tapauksesta riippuen mahdollista tehdä sopimuksiin sellaisia lisäyksiä, jotka perantavat pelaajan asemaa (normaali työmarkkinoilla vallitseva periaate).

Yllä mainittu "järjestelmä" on ollut jääkiekossa käytössä vuodesta 1998 lähtien jolloin Pelaajayhdistyksen ja SM-liigan välille solmittiin ensimmäinen yleissopimus.

Lisätietoja saatte tarvittaessa toiminnanjohtaja Jarmo Saarelalta puh. (09) 621 6322, 040 546 5017, jarmo.saarela(at)sjry.fi


Takaisin uutisiin »
SJRY