Uransa lopettava Anssi Rantanen: "Myöhemmälläkin iällä pystyy tekemään ammattilaisuran"

Uransa lopettava Anssi Rantanen: "Myöhemmälläkin iällä pystyy tekemään ammattilaisuran"

 

Tämän illan Mestiksen pronssiottelu tulee olemaan Anssi Rantasen pelaajauran viimeinen ottelu.

– Eiköhän viimeinen peli pieniä tunteita herätä. Hieno fiilis päästä pelaamaan kasvattajaseuralle Mestis-mitalista, kun samalla tietää, että palkintokin on tarjolla, jos pelataan hyvin.

– Mitään ei ole jäänyt hampaankoloon. Kaikki loppuu aikanaan ja itselle uran päättyminen on ollut jo pidempään selvillä. Kai tässä kaiken on antanut mitä annettavissa on. Hienompi se on lähteä tällä tavalla, kun takana on joukkueena ja henkilökohtaisesti hyvä kausi, kuin että joku pakottaa minut poissa kentältä.

Töihin FPS:n organisaatioon

Rantanen on opiskellut peliuran aikana muun muassa urheiluliiketoimintaa ja urheilumanagerointia.

– Työt jatkuu peliuran jälkeen FPS-junioreilla ja askelmerkit ovat muutenkin aika selkeänä. Katsotaan löytyykö jossain vaiheessa jotain muuta sopivaa hommaa FPS:n puolelta, jos pystyisi seuraa vielä sillä tavalla auttamaan.

Rantanen debytoi Liigassa 26-vuotiaana. Kaikki eivät ole teinitähtiä, hän muistuttaa.

– Myöhemmälläkin iällä pystyy tekemään ammattilaisuran. Se vaatii tietynlaista sitkeyttä ja ettei luovuta heti ensimmäisten vastoinkäymisten jälkeen. Ja myös se on ihan tavoittelemisen arvoista, että tekee uran jossain muissa sarjoissa tai muulla tavalla jääkiekon parissa.

– Jääkiekkouran kautta olen nähnyt paljon maailmaa ja siitä tulee olla kiitollinen. Uralle on mahtunut hienoja hetkiä kuten mestaruuksia ja mitaleita, mutta päällimmäisenä ovat ne hienot ihmiset, ketä olen kohdannut matkan varrella.

 

Kuva: Kari Vahaniitty
 


Takaisin uutisiin »
SJRY