Verotus vuodelta 2017

Verotus vuodelta 2017

Verotoimisto lähettää teille keväällä 2018 ESITÄYTETYN VEROILMOITUKSEN VUODELTA 2017. Esitäytetyssä veroilmoituksessa ilmoitetaan viimeinen palautuspäivä (8.5. tai 15.5.).

Veroilmoituksen liitteenä on täyttöohje, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet – ohjeisiin kannattaa tutustua perusteellisesti. Veroilmoituksen voi myös täyttää netissä. Alla muutama huomion arvoinen seikka sekä myös vinkkejä mahdollisista ansiotuloista tehtävistä vähennyksistä. Veroilmoituksen voi korjata myös verkossa!

Tarkistakaa seuraavat kohdat:

1. Ansiotulot

Tarkista, että kohdassa 1.1 Palkat ja luontoisedut, on kaikki vuoden 2017 aikana saamasi verotettava tulo. Huom. Urheilijarahastoon siirtämäsi palkan osa ei ole tässä vaiheessa verotettavaa tuloa. Jos urheilijarahastoon siirtämäsi palkan osa on VIRHEELLISESTI merkitty palkkoihin, niin tee KORJAUS ilmoitusosaan ja ilmoita asiasta myös seurasi palkanmaksajalle, jotta hänkin voi tehdä vuosi-ilmoitukseen vastaavan korjauksen.

2. Ennakonpidätykset ansiotulosta

Tarkista, että kohdassa 2.1 Ennakonpidätykset, on kaikki sinulta vuoden 2017 aikana pidätetyt verot.

3. Ansiotulosta tehtävät vähennykset

Tarkista, että kohdassa 3.1 Työmarkkina- ja järj. jäsenmaksut, on Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistyksen) jäsenmaksu. Jos jäsenmaksua ei ole merkattu esitäytettyyn ilmoitusosaan, ota yhteys Pelaajayhdistyksen toimistoon/Pirkko Vappula puh. (09) 621 6322, 045 631 2272 tai pirkko.vappula(at)sjry.fi ja tee ilmoitusosaan tarpeellinen korjaus.

Tarkista, että kohdassa 3.2 Pakoll. eläke- ja tyött.vak.maksut, on työnantajan sinun palkasta pidättämä eläkevakuutusmaksu (liigapelaajat - sopimuksemme mukaan 2 %). Pidätys voi olla kauden 2017-2018 palkasta enintään 2.330,60 euroa, koska enimmäisvuosityöansio, josta 2 % v. 2017 lasketaan, oli 116.530 euroa (eläkevakuutusmaksu koko vuodelta 2017 voi olla suurempi kuin 2.330,60 euroa). Jos eläkevakuutusmaksua ei ole merkattu tai jos se on väärä, ota yhteys seurasi palkanmaksajaan. Lisätietoja saat tarvittaessa Pelaajayhdistyksestä/Jarmo Saarela.

Jos sinulta on pidätetty eläkevakuutusmaksua kaudelta 2017-2018 enemmän kuin 2.330,60 euroa, ota yhteys Jarmo Saarelaan (yli mennyt pidätys ei ole sopimuksemme mukainen).

Kohtaan 3.4 Tulonhankkimiskulut (muut kulut), voit ilmoittaa tulonhankkimiskuluja, jos ne ylittävät viran puolesta myönnettävän tulonhankkimisvähennyksen, joka on 750 euroa. Tähän kohtaan voit laittaa esim. seuraavanlaisia kuluja:

  • agenttipalkkio
  • lisäravinteet
  • piilolinssit
  • varusteet (painnonnostovyö/kengät, lenkkarit, sisäpelikengät jne.)
  • muut mahdolliset kustannukset, jotka suoranaisesti liittyvät jääkiekon pelaamiseen tai harjoitteluun

Yllä olevista (kohta 3.4) kustannuksista kannattaa tehdä erillinen liite, josta käy ilmi, että tarvitsette kyseisiä ”välineitä” työssänne. Näistäkin kustannuksista teidän pitää säilyttää kuitit, joita ei liitetä veroilmoitukseen (verottaja saattaa pyytää kuitit myöhemmin nähtäväkseen). Viime vuosina verottaja on tiukentanut ko. kulujen hyväksymistä - voi siis olla, että aiemmin läpimenneet vähennykset eivät enää mene läpi.

Kohta 3.5 Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut. Lähtökohta on se, että matkakustannukset vähennetään halvimman (yleensä julkisen) kulkuneuvon käytöstä aiheutuneiden kustannusten mukaan. Omavastuu matkakustannuksissa on 750 euroa.

Jos kuitenkin pystyt perustelemaan, miksi sinun on välttämätöntä käyttää esim. työhön mennessäsi omaa autoa, niin silloin kannattaa tehdä työmatkakustannuksista erillinen selvitys. Hyväksyttäviä perusteluja voisi olla esim. se, että joukkueella on kahdet harjoitukset päivässä (tai aamuharjoitus ja peli), harjoituspaikka saattaa esim. kesällä olla poikkeuksellisessa paikassa tms. (perustelkaa tarkasti).

Jos asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin käytettävänä halvimpana kulkuneuvona pidetään omaa autoa, käytetään vähennettävänä määränä 0,24 euroa/km (matkakustannusten osalta löydät hyvät ohjeet täyttöoppaan sivulta 5).

MUISTA ALLEKIRJOITTAA ESITÄYTETTY VEROILMOITUS!

Henkilöasiakkaan vero-oppaan löydät tästä.
  


Takaisin uutisiin »
SJRY