Ville Varakas päätti peliuransa - mitä suunnitelmia sinulla on jatkoon?

Ville Varakas päätti peliuransa - mitä suunnitelmia sinulla on jatkoon?

Ville Varakas ilmoitti eilen lopettavansa pelaajauran. Mitä Vito aikoo tehdä jatkossa ja millaisena hän näkee Pelaajayhdistyksen merkityksen kiekkoilussa?

Vito, kerro miksi ura loppuu nyt?
– Taustalla on muitakin liikkuvia osia kuin oma pelaaminen. Perheellisenä ei ole helppoa liikahtaa toiselle puolen Suomea tai Eurooppaa. Koen olevani nyt hyvässä vireystilassa hypätä muihin haasteisiin.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on jatkossa?
– Tällä hetkellä olen tyttäreni kanssa isyysvapailla. Ensi vuoden alkupuolella toiveissa olisi opiskeluiden ja töiden aloittaminen.

Valmistauduitko peliuran aikana uran jälkeiseen aikaan?
– Mitä pidemmälle ura meni, sitä enemmän tuli mietittyä mitä teen uran jälkeen. Lukio jäi aikanaan 19-vuotiaana kesken, kun en ollut urheilulukiossa ja peliuran sovittaminen kiekon kanssa yhteen ei onnistunut. Aloin vuosi sitten suorittaa koulua loppuun ja nyt ollaan loppusuoralla.

Kiinnostaako urheilun parissa työskentely?
– Valmentaminen tai vastaava ei ole päällimmäisenä mielessä. Urheilu on ollut aina iso osa elämää ja olisi mielenkiintoista olla vielä urheilun kanssa tekemisissä. Toisaalta maailmassa on paljon muitakin asioita ja olisi silmiä avaavaa nähdä muutakin kuin urheilumaailma.

Olit HIFK:ssa SJRY:n yhteyspelaajana. Miksi?
– Kokeneena pelaajana olen nähnyt Suomen sekä Ruotsin liigoja, ja miten asiat niissä ovat. En halunnut pelkästään olla ajamassa pelaajien etua, vaan parantaa koko Liigan ja jääkiekon asemaa Suomessa. Jos Liiga voi hyvin, niin pelaajat voivat hyvin. Jos pelaajilla on asiat hyvin, niin Liigalla on asiat hyvin – ei näitä pidä asetella vastakkain.

Miten näet SJRY:n merkityksen tällä hetkellä?
– Sillä on erittäin iso merkitys, olen itsekin ollut nuoresta pitäen mukana jäsenenä. Koen sen tärkeänä, että pelaajien äänet saadaan kuuluviin ja Suomessa on vahva pelaajayhdistys. Pelaajien asema on kehittynyt Suomessa paljon viimeisen 10 tai 20 vuoden aikana, kun asioita on viety eteenpäin yhdessä rintamassa. Kiekkopiirit ovat pienet ja se on hyvä, että esimerkiksi kritiikki kulkee järjestön kautta. Pelaaja voi muutoin jäädä helposti paitsioasemaan seurassa. Kun pelaajayhdistys on yhtenäinen ja sitoutunut, sillä on oikeasti valtaa.

Mitä uraltasi jäi kaikkiaan mieleen?
– Kaukalossa oli hienoja hetkiä, mutta päällimmäisenä mielessä ei ole ne voitot ja tappiot, vaan ihmiset ja yhteinen arki. Siellä on tehty arjessa paljon asioita yhteisen unelman eteen ja niistä on syntynyt kaveri- ja ystävyyssuhteita.

 

SJRY kiittää Vitoa hienosta urasta ja aktiivisuudesta myös pelaajayhdistyksessä!

 

📸: Juuso Pellava / HIFK


Takaisin uutisiin »
SJRY