Ex-liigakiekkoilija Jarkko A. Immonen kertoo peliriippuvuudestaan - hävisi pelaamisen takia miljoona euroa

Ex-liigakiekkoilija Jarkko A. Immonen kertoo peliriippuvuudestaan - hävisi pelaamisen takia miljoona euroa

Entinen liigakiekkoilija Jarkko A. Immonen haluaa kertoa tarinansa avoimesti. Hän kärsi pitkään peliriippuvuudesta, joka on maksanut hänelle noin miljoona euroa.

Immonen pelasi urallaan 644 liigaottelua. Hän arvioi, että keskiansiot olivat vuodessa noin 100 000 euroa. Parhaimmilla kausillaan Immonen nautti jopa 150 000 euron palkoista.

– Tienasin 7000 euroa kuussa käteen, mutta silti minun piti ottaa lainaa pelaamiseen. Se kertoo, että peliongelma oli iso. Summat olivat oikeasti isoja ja olen hävinnyt pelaamiseen noin miljoona euroa. Hyvistä palkoista käteen on jäänyt pieni summa velkaa, Immonen muistelee.

– Kaikki alkoi nettipokerista, mutta sen pelaaminen oli liian hidastempoista. Siirryin nettikasinoiden rullapeleihin ja alkuun se oli pelikavereiden kanssa hauskaa pelaamista pienillä summilla. Kun palkkataso alkoi nousta, samalla nousi panokset. Sitten pelaaminen alkoi lähteä käsistä.

Kulissi

Vaikka Immosella oli vakava peliongelma, hän pystyi pitämään kulissia yllä vuosia. Kukaan ei tiennyt, paljonko rahaa pelaamiseen meni. Ei vaimo, ei pelikaverit, ei vanhemmat.

KooKoossa pelatessaan osa Immosen palkasta alkoi mennä ulosottoon.

– Mentaliteetti oli pitkään se, että kaikki tappiot pitää voittaa takaisin. Kerran voitin 24 000 euroa ja jaoin siitä muutamia tonneja läheiselleni. Hain vielä pitkään jackpotia, jolla voisin kuitata kaikki velat. Sitä voittoa ei ikinä tullut.
Immoselle viimeinen niitti oli se, kun vaimo halusi nähdä miehensä tiliotteen.

– Sitten tiesin, että peli on menetetty. Elin noin 10 vuotta kaksoiselämää ilman, että kukaan tiesi. Kaikki näkivät vain sen kulissin. Se on jopa sairasta, miten hyvin pystyin pelaamaan hyvällä tasolla ja pitämään kulissia yllä.

Pelaajayhdistyksen kautta apuun

Kun tilanne iski vasten Immosen kasvoja, hän päätti olla yhteydessä Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana toimineeseen Jarmo Saarelaan. Immoselle tarjottiin avominnehoitoa ja hän suostui hoitoon, joka kustannettiin Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön kautta.

Immonen kävi kuusi viikkoa intensiivistä hoitojaksoa Riihimäellä. Hoidot jatkuivat myöhemmin Helsingissä.

Immonen painottaa puheessaan, että peliriippuvuus on sairaus.

– En ole ylpeä peliriippuvuudesta. Sitä pidetään yleisesti heikkoutena, vaikka se onkin sairaus. Lätkämaailmassa on ollut sellainen ilmapiiri, että pitää olla kovis, eikä saa näyttää heikkouksia.

– Tärkeintä on päästä puhumaan asiasta, eikä se ei ole maailmanloppu. Peliriippuvuus on asia, mihin voi vaikuttaa ja minkä voi estää. Puhuminen on vaikeaa, mutta se auttaa todella paljon.

Immonen toivoo, että myös seurat ottaisivat peliriippuvuudet tosissaan.

– Seurojen lääkärit voisivat olla sellaisia tahoja, jolle voisi asiasta puhua. Pelaajayhdistyksen kautta saa minun puhelinnumeron ja jollekin voi olla helpompaa puhua henkilölle, joka on käynyt samoja asioita läpi. Haluan olla apuna, ennen kuin tilanne etenee liian pitkälle.


Takaisin uutisiin »
SJRY