Jääkiekon SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n tiedote/pelaajien turvallisuus

Jääkiekon SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n tiedote/pelaajien turvallisuus

Jääkiekon SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) johto kokoontuivat perjantaina pohtimaan toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan merkittävästi pelaajien turvallisuutta.

Jääkiekossa väkivalta ei ole hyväksyttävää missään muodossa. Jääkiekko on kuitenkin kontaktilaji ja loukkaantumisia tapahtuu lajin luonteesta johtuen valitettavasti silloinkin, kun toimitaan sääntöjen puitteissa.

Konkreettisena toimenpiteenä sovittiin, että jatkossa tullaan vielä kuluvan kauden aikana koventamaan rangaistuksia sääntöjen vastaisista erityisesti pelaajien turvallisuutta (mm. aivotärähdykset) vaarantavista toimista. Rangaistuksia mitattaessa erityistä huomiota tullaan kiinnittämään teon tahallisuuteen tai tahattomuuteen. Valtaosin aktiivipelaajista koostuva Pelaajayhdistyksen hallitus on hyväksynyt rangaistusten koventamisen.

Linjauksen tiukentaminen ei koske vielä vireillä olevia asioita, joissa toimitaan aiemmin tällä kaudella noudatetun linjan mukaisesti.

Lisäksi sovittiin, että kesän aikana perustetaan erillinen lajin asiantuntijoista koostuva Pelaajien turvallisuuskomitea, joka tulee linjaamaan kurinpitoa yleensä ja ottamaan kantaa myös yksittäisiin tapauksiin.

Kolmantena konkreettisena toimenpiteenä sovittiin, että pelaajien ns. respect-koulutukseen tullaan investoimaan ja näin pitkällä tähtäimellä pyritään ennaltaehkäisemään vakavia loukkaantumisia jääkiekossa.

Helsingissä 22.2.2013

Jääkiekon SM-liiga Oy
Hannu Penttilä, puheenjohtaja
Jukka-Pekka Vuorinen, toimitusjohtaja

Suomen Jääkiekkoilijat ry
Sinuhe Wallinheimo, puheenjohtaja
Jarmo Saarela, toiminnanjohtaja


Takaisin uutisiin »
SJRY