Junioriapurahoja jaettu jo 575 000 euron edestä vähävaraisten perheiden kiekkoharrastukseen

Junioriapurahoja jaettu jo 575 000 euron edestä vähävaraisten perheiden kiekkoharrastukseen

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympia- ja A-maajoukkuerahasto jakoi tammikuussa 2022 junioriavustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen yhteensä 80 000 euron edestä.

Avustuksen sai tänä vuonna 194 junioria kaikkiaan 75 eri seurasta. Hakemuksia tuli yhteensä 693 kappaletta. Avustuksen hakeminen ja maksatus tapahtui seurojen kautta.

Suomen maajoukkuepelaajat ovat lahjoittaneet rahastoon vuosien varrella yhteensä 872 705 euroa. Rahaston alkupääoma 250 000 euroa tuli Torinon 2006 olympiahopeajoukkueen lahjoittamana menestysbonuksena, jonka jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset.

Entinen Leijona-kapteeni Lasse Kukkonen on yksi Olympiarahaston ohjausryhmään kuuluvista jäsenistä.

– Tämä on mahtava ele entisiltä, nykyisiltä ja toivottavasti myös tulevilta maajoukkuepelaajilta, kun palkintorahat palautuvat ruohonjuuritasolle. Se osoittaa tosi hienoa yhteisöllisyyttä. Kaikki maajoukkuepelaajatkin ovat joskus olleet junioreita, ja toivottavasti mahdollisimman moni saisi harrastaa ja tavoitella unelmia, Kukkonen sanoo.

– Kustannukset ovat nousseet ja se on monille perheille haaste. Toivottavasti avustusta tarvitsevat osaisivat hakea näitä avustuksia jatkossakin, moni ei välttämättä tiedä mahdollisuudesta hakea avustusta, Kukkonen jatkaa.

Päätös avustuksista vahvistettiin Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen kokouksessa tiistaina. Rahaston varoja käytetään Olympiarahaston ohjesäännön mukaisesti jääkiekkoa edistäviin hyväntekeväisyyskohteisiin. Junioriavustuksien osuus on ollut kahdeksan vuoden aikana 575 000 euroa.

Avustuksen määrä vuonna 2022:
U15–16-juniorit: 600 €
U13–14-juniorit: 450 €
U11–12-juniorit: 300 €
U9–10-juniorit: 200 €

Avustusten saantikriteereinä käytettiin muun muassa vanhempien työttömyyttä, yksinhuoltajuutta ja monilapsisuutta. Avustuksilla pyritään kompensoimaan junioreiden kausimaksuja. Kausimaksut kasvavat juniorin iän myötä, minkä takia avustukset ovat myös porrastetusti ikäluokittain nousevia. Avustusten jaossa huomioitiin mahdolliset päällekkäisyydet Jääkiekkoliiton jakamien avustusten kanssa.

_____________________________________________________________________________________

Perustietoa Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta:

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (Pelaajayhdistys) hallitus valitsee Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen. Säätiön alaisuudessa toimii mm. Olympia- ja A-maajoukkuerahasto.

Rahaston alkupääoma oli Suomen miesten olympiajoukkueen Torinon olympialaisten hopeasta ansaitsema 250 000 euron menestysbonus. Tämän jälkeen pääomaan on lisätty miesten maajoukkueiden olympialaisista ja MM-kisojen menestymisestä maksetut bonukset. Maajoukkuepelaajat ovat tähän mennessä lahjoittaneet rahastoon kaikkiaan 872 705 euroa.

Rahaston varoja käytetään Olympiarahaston ohjesäännön mukaisesti jääkiekkoa edistäviin hyväntekeväisyys tai vastaaviin kohteisiin.

Avustusanomukset käsitellään pelaajista muodostetussa ohjausryhmässä. Ohjausryhmä tekee esityksen avustuksen myöntämisestä. Tämän jälkeen Säätiön hallitus vahvistaa kyseisen esityksen.

Avustusten vastaanottaminen, valmistelu ja maksatus hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.


Takaisin uutisiin »
SJRY