Pelaajayhdistys ja Liiga allekirjoittivat monivuotisen sopimuksen

Pelaajayhdistys ja Liiga allekirjoittivat monivuotisen sopimuksen

Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) ja Jääkiekon SM-liiga Oy löivät kättä päälle 3+2-vuotisesta yleissopimuksesta sekä siihen liittyvästä standardipelaajasopimuksesta.

Sopimus on voimassa 30.4.2018 (2020) asti. Aiempaan tapaan on sovittu laajalti osapuolten välisistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Pelaajasopimuksessa on sovittu liigapelaajien työsopimuksen vähimmäisehdot.

– Pelaajien kannalta on merkittävää, että sopimuksilla määritellään minimitaso. Työsopimuksissa ei voida sopia työtekijän kannalta huonommista ehdoista. Toinen tärkeä seikka on, että sopimuksilla taataan työrauha. Neuvottelujen kuluessa ilmeni muutamia ”kipukohtia”, finaaliin päästiin kuitenkin hyvissä ajoin ennen voimassa olevan sopimuksen umpeutumista. Nyt meillä on puolin ja toisin useita vuosia aikaa kehittää suomalaista huippujääkiekkoa, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela toteaa.

– Mielestäni uusi sopimus on hyvä yhteistyöasiakirja. Sillä turvataan suomalainen huippujääkiekko jatkossakin. Pelaajat tulivat seuroja vastaan pelipäivissä turvatakseen osaltaan Liigan kilpailukyvyn ja seurat tulivat vastaan yksilöllisemmän kesäharjoittelun mahdollistajina, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo kertaa.

– Olen erittäin iloinen, että saimme hyvän sopimuksen syntymään. Neuvottelujen lopputulos on varmuudella hyvä kaikille osapuolille: liigaseuroille, pelaajille ja eritoten katsojille. Sopimuksen sisältö antaa varmuutta sekä turvaa pelaajille ja avaa uusia mahdollisuuksia kehittää ottelutapahtumia yleisöystävällisempään suuntaan, Jääkiekon SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto iloitsee.

Lisätiedot:
Suomen Jääkiekkoilijat ry, toiminnanjohtaja Jarmo Saarela, 040 546 5017
Jääkiekon SM-Liiga Oy, viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen, 050 376 6864.

Uudet sopimukset löytyvät tästä.


Takaisin uutisiin »
SJRY