Pelaajayhdistys ja SM-liiga uuteen yleissopimukseen

Pelaajayhdistys ja SM-liiga uuteen yleissopimukseen

Pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry) ja Jääkiekon SM-liiga ovat allekirjoittaneet uuden yleissopimuksen ja siihen liittyvän pelaajasopimuksen.

Sopimuksissa määritellään liigapelaajien työsuhteen vähimmäisehdot. Vastaava järjestelmä on ollut voimassa jo vuodesta 1998 lähtien. Uusi sopimus on voimassa 1.5.2012 – 30.4.2015.

Sopimuksiin tehtiin kaikkiaan kymmenkunta muutosta, jotka olivat valtaosin jo voimassa olevien seikkojen täsmennyksiä. Merkittävimmät muutokset koskevat liigapelaajien ja seurojen vakuutusturvaa.

Liigapelaajien lakisääteistä urheilijaturvaa parannettiin laajentamalla merkittävästi tryout-sopimuksen alaisten pelaajien vakuutusturvaa. Lisäksi työnantajat ottavat jokaiselle liigapelaajalle yhteisvakuutuksena sairauskuluvakuutuksen.

– Vakuutusturvaan sovitut lisäykset parantavat merkittävästi liigapelaajien asemaa. Sopimusneuvottelut etenivät osapuolten kesken hyvässä hengessä, toteaa Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

– Neuvottelujen etenemistä edesauttoi organisaatioiden pitkäaikainen toimiva ja säännöllinen kommunikaatio. Positiivista on, että niin pelaajien kuin seurojenkin vakuutusturvaa pystyttiin merkittävästi parantamaan, toteaa SM-liiga toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

Lisätietoja:

Suomen Jääkiekkoilijat ry, toiminnanjohtaja Jarmo Saarela, p. (040) 546 5017
Jääkiekon SM-liiga, toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen, p. (0400) 626 567


Takaisin uutisiin »
SJRY