Puheenjohtajan uudenvuoden 2024 tervehdys

Puheenjohtajan uudenvuoden 2024 tervehdys

SJRY täytti viime vuonna jo 50 vuotta! Komea rajapyykki korostaa yhdistyksemme upeaa historiaa ja vaikuttavuutta. Koko yhteisömme kannattaa olla samalla kiitollinen sekä ylpeä pitkästä taipaleesta. Juhlavuotta juhlistimme somessa vanhoja muistellen, 50-vuotishistoriikin valmistumisella ja gaalaillalla Nokia Arenalla. Kiitokset vielä kaikille, jotka ovat olleet viemässä yhdistystämme eteenpäin kaikkina näinä vuosina!

Viime vuosi oli myös erittäin arkinen ja työntäyteinen. En ennakoi yhtään helpompaa meille alkaneesta vuodesta 2024, eikä sen tarvitsekaan olla sen helpompi, sillä olemmehan olemassa pelaajiamme varten. Toimistomme saa paiskia jatkossakin täyttä päivää vaikkapa yksittäisten pelaajien haasteiden ratkomisessa ja kollektiivisen edunvalvonnan parissa. Me hallituksessa aktiivisesti tuemme tätä kaikkea työtä.

Meillä on tällä hetkellä meneillään useita erilaisia neuvotteluita. Liigan yleissopimus on katkolla keväällä ja uudesta sopimuksesta on käyty neuvotteluita tiiviisti Liigan kanssa. Samaan aikaan sarjajärjestelmät ovat puhuttaneet laajasti julkisuudessa. Pelaajayhdistys on niissäkin neuvotteluissa vahvasti mukana ja aika näyttää, miten lopulta etenemme asian suhteen. Toivottavasti etenemme yhdessä Liigan, Jääkiekkoliiton ja Mestiksen kanssa, sillä viimesijainen vaihtoehto on edetä oikeusteitse. Tulemme pitämään tiukasti siitä kiinni, että tärkeimmän ryhmän, eli pelaajien, ääni on mukana päätöksenteossa, kun uutta sarjajärjestelmää luodaan Liigan ympärille.

Mestiksen kanssa teimme juuri uuden yleissopimuksen ja Naisten Liigaan pyritään saamaan aikaiseksi kollektiivinen sopimusmalli, historian ensimmäistä kertaa. Lisäksi maajoukkuesopimuksista käydään neuvotteluita sekä miehissä että naisissa keväällä. Edunvalvontaa siis riittää kollektiivisesti monella saralla, tärkeintä on tietenkin kuunnella pelaajien ääntä sopimuksiakin neuvotellessa. Puheenjohtajan tai muun Pelaajayhdistyksen johdon oma mielipide on toissijainen, kun pelaajien asioita viedään eteenpäin.

Viime vuonna tiivistimme entisestään yhteistyötä muiden urheilijayhdistysten kanssa. Perustimme alkuvuodesta 2023 Suomen Urheilijat ry:n toimimaan itsenäisten urheilijayhdistysten keskusjärjestönä Suomessa. Toimin uuden keskusjärjestön puheenjohtajana ja viemme yhdessä urheilijoiden ääntä eteenpäin yhteiskunnassa. Olemme tavanneet ministereitä, kansanedustajia sekä muita poliittisia vaikuttajia. Työ jatkuu ja hallitusohjelmatavoitteita on tarkoitus saada käytäntöön jo tällä hallituskaudella. Urheilijoiden sosioekonominen asema vaatii parannusta, ja toivottavasti ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha olisi työsuhteisille urheilijoille jatkossa mahdollinen.

Jääkiekko on Suomen ykköslaji ja jääkiekkoilijat ovat erittäin seurattu ryhmä. Olemme viime aikoina nähneet, kuinka olemme paljon median otsikoissa negatiivisessa mielessä. Pelaajien tekemiset kiinnostavat laajaa yleisöä, ja arjen tekemisessä löytyy varmasti paljon parannettavaa. Pyrkikäämme siis yhdessä kehittymään ja oppimaan virheistä, joita varmasti tulee jatkossakin kaikille, kuten elämässä yleensäkin. Täydellistä ihmistä ei olekaan. Me Pelaajayhdistyksen johdossa lupaamme kehittää pelaajia tukevia ja auttavia järjestelmiä entisestään. Pelaajien hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää.

Tehkäämme siis yhdessä alkaneesta vuodesta paremmin voivan pelaajan vuosi! Toivotan kaikille hyvää ja toiveikasta uutta vuotta 2024!


Teemu Ramstedt
Puheenjohtaja


Takaisin uutisiin »
SJRY