Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) ja Jääkiekon SM-liiga sopimukseen

Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys) ja Jääkiekon SM-liiga sopimukseen

Pelaajayhdistys ja Jääkiekon SM-liiga pääsivät pitkien neuvottelujen jälkeen sopimukseen. Uusi yleissopimus on voimassa 30.4.2012 asti. Samassa yhteydessä päivitettiin liigapelaajien standardityösopimus, joka pitää tehdä kaikille liigasopimuksen tehneelle pelaajalle.

Ensimmäinen yleissopimus solmittiin vuonna 1998, sittemmin sopimus on tehty vuosina 2001, 2004 ja 2007. Sopimuksen päivittämisen yhteydessä sopimuksiin on koko ajan otettu mukaan uusia elementtejä ja tällä hetkellä yleissopimus kattaa varsin laajasti pelaajan ja työnantajan väliseen työsuhteeseen liittyvät yleiset säännökset sekä ”oikeudet ja velvollisuudet”. Muilla kuin urheiluelämän aloilla osapuolten kesken on käytössä työehtosopimusjärjestelmä (TES). Pelaajayhdistyksen ja SM-liigan sopimaa yleissopimusta voi monelta osin verrata TES:een. Toistaiseksi kumpikaan osapuoli ei ole halunnut liittää sopimusneuvotteluihin pelaajien pakkaukseen liittyviä kysymyksiä.

Yleissopimuksessa (ja pelaajasopimuksessa) määritellään mm. vakuutus- ja eläketurvaan, sairaus- ja tapaturma-ajan palkkaukseen, kesälomiin (omatoiminen harjoittelu), terveydenhuoltoon, pelaajan kuvien käyttöoikeuteen ja moniin muihin kysymyksiin liittyviä asioita.

Sopimukseen on lisäksi kirjattu kohta, jonka mukaan pelaajat pääsevät tulevaisuudessa mielipiteillään vaikuttamaan liigan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Sekä Pelaajayhdistyksen että SM-liigan hallitus hyväksyivät neuvottelutuloksen yksimielisesti.

Yleissopimuksella ja pelaajasopimuksella taataan kollektiivisesti pelaajille tulevat vähimmäisetuudet ja samalla turvataan työrauha sopimuksen voimassaoloajaksi.

Lisätiedot:
jarmo Saarela
puh 040 546 5017


Takaisin uutisiin »
SJRY