Tapahtumatuottajakoulutus

Tapahtumatuottajakoulutus

MM-kisojen tapahtumatuottajakoulutus väylä peli-uran jälkeiselle uralle?

Suomen Urheiluopisto yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton, Suomen Urheiluliiton, Suomen Painiliiton ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa toteuttaa tapahtumatuottajakoulutuksen syksyllä.

Koulutus on tarkoitettu kaikille tapahtumissa työskentelystä kiinnostuneille pohjakoulutuksesta riippumatta. Hyvä lähtökohta tapahtumatuottajakoulutuksen aloittamiselle ovat esimerkiksi oma urheilutausta tai työ urheiluseurassa. Koulutukseen sisältyvä palkaton harjoittelujakso toteutetaan opiskelijan valinnan mukaan jääkiekon MM-kisoissa, painin Olympiakarsintaturnauksessa tai yleisurheilun EM-kisoissa keväällä / kesällä 2012.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota käytännön työkaluja ja osaamista tapahtuman tuottamiseen sekä verkostoitua alan muiden toimijoiden kanssa. Kullekin opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.

”Näemme koulutuksessa ja tapahtumatyössä mahdollisuuden myös entisille pelaajille. Pelaajilla on uraltaan kattava kokemus ottelutapahtumista ja erilaisista turnauksista. Koulutuksen ja tapahtumassa työskentelyn kautta tuota kokemusta pääsisi kehittämään urheilu-uran jälkeistä ammattia kohti. Koulutus sopii myös seuroissa työskenteleville aktiiveille, joilla on halua kehittää tapahtumaosaamistaan”, MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin kertoo.

Teoriaopinnot seitsemässä lähijaksossa

Monimuoto-opiskeluna toteutettavan koulutuksen lähijaksot pidetään Vierumäellä ja ne alkavat 16.9.2011. Viimeinen lähijakso painottuu ammattitutkinnon näyttösuorituksiin ja se pidetään 15.–17.6.2012. Lähijaksojen ja työharjoittelun lisäksi koulutukseen kuuluu etätehtäviä ja verkko-opetusta. Koulutuksen hinta on 1108 euroa ja se sisältää lähijaksojen koulutuksen, tutkintomaksun, majoituksen ja täysihoidon kustannukset.

Koulutukseen valitaan enintään 20 opiskelijaa kirjallisen hakemuksen perusteella. Hakulomake ja lisätietoa koulutuksesta löytyy osoitteesta www.vierumaki.fi/tapahtumatuottaja . Lähetä täytetty lomake 3.8.2011 mennessä osoitteeseen Suomen Urheiluopisto, Kirsi Kuuneva, Kaskelantie 10, 19120 Vierumäki. Esite koulutuksesta löytyy tästä.

Tapahtumatuottajakoulutus on osa jääkiekon MM-kisojen vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytointia. Rekrytoinnin toinen vaihe käynnistyy kiekkokauden alkaessa syksyllä 2011, kun MM-kisoihin haetaan 500-800 vapaaehtoista tapahtuman eri osa-alueille. Lisätietoa vapaaehtoishausta ja tarjolla olevista tehtävistä löytyy MM-kisasivuilta syksyllä.


Takaisin uutisiin »
SJRY