Uransa lopettanut Atte Engren muistuttaa pelaajia rahankäytön tärkeydestä

Uransa lopettanut Atte Engren muistuttaa pelaajia rahankäytön tärkeydestä

Atte Engren kertoi lopettavansa kiekkouransa Puun Takaa -podcastissa. Hän muistuttaa nuoria pelaajia etenkin rahankäytön tärkeydestä.

Miksi lopetit pelaamisen?
– Se oli pitkäkestoinen prosessi ja monen asian summa. Kroppa oli rikki ja koronan jälkeen tarjoukset eivät olleet niin houkuttelevia, että olisin halunnut perheen ja pienen lapsen luota pois. Kiekon pelaaminen vaatii paloa, eikä sitä enää ollut.

Mitä suunnitelmia sinulla on peliuran jälkeen?
– Opiskelen Raumalla tradenomiksi englannin kielellä ja yllätyin itsekin siitä, että olen aika hyvä koulussa. Kun on aidosti kiinnostunut alasta, niin se motivoi opiskelemaan eri tavalla. Pankki- ja rahoitusala kiinnostavat tulevaisuudessa, mutta ei sitä voi tietää mikä homma kiinnostaa, ennen kuin sitä on kokeillut. Olen nyt mukana Lukon U13-joukkueen maalivahtivalmentajana ja se on ollut hyvää vastapainoa opiskelulle. Maalivahtien valmentaminen kiinnostaa, kun pääsen jakamaan omaa kokemusta nuorempaan päähän.

Kerroit että rahoitusala kiinnostaa. Rahastoitko itse urasi aikana?
– Hyödynsin rahastointia ihan pääsarjauran ekasta vuodesta lähtien ja olen ollut koko uran aktiivinen Obsidon palveluiden käyttäjä. Rahastoinnin edut ovat pelaajalle tosi hyviä ja ostin idean siitä heti. Olen tyytyväinen, kun aloitin rahastoinnin jo nuorena, niin nyt voi opiskella vähän rennommin.

Millaisia vinkkejä annat nuorille pelaajille sijoittamisesta?
– On tärkeä miettiä, ettei kulutus nouse samassa suhteessa palkkojen kanssa. Kannattaa luoda joku budjetti ja lyödä loput rahastoon. Elämästä pitää toki nauttia, mutta siinäkin pitää olla joku järki. Rahantulo jääkiekkoilijana ei ole ikuista ja on hyvä miettiä isoa kuvaa jo nuorena.

Pelasit paljon ulkomailla. Millaisena pelaajayhdistyksen toiminta niissä esiintyi?
– Suomessa, Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa toiminta on aika vahvaa ja etuja on niin paljon, ettei niistä voinut olla poissa. Venäjällä oli jonkinlaisia palavereja, mutta en kokenut niistä käytännön hyötyjä ainakaan ulkomaalaisen pelaajan kannalta.

Mitä sinulla jää urastasi mieleen?
– Sain tehdä lapsuuden unelmaa pitkän pätkän. Pääsin kokemaan monta eri maata sekä kulttuuria ja sain paljon hyviä ystäviä. Lopettaminen ei kaduta, mutta tässä on tullut ikävä ammattiurheilijan tunneskaalaa. Näitä voiton, tappion ja paineen tunteita on vaikea saada muusta elämästä.
 


Takaisin uutisiin »
SJRY