Yli 400 Mestis-ottelun Juuso Forsströmin pelaajaura tulee tänään päätökseen

Yli 400 Mestis-ottelun Juuso Forsströmin pelaajaura tulee tänään päätökseen

Mestistä yhtäjaksoisesti kaudesta 2011–2012 asti pelannut Juuso Forsström päättää pelaajauransa tänään karsintasarjan ottelussa TUTO Hockeytä vastaan kapteenin C-kirjain rinnassa.

– Suurin tunne tänään on haikeus, kun vedän pelipaidan viimeistä kertaa päälle. Olen saanut kokea niin unohtumattomia hetkiä ja kokemuksia, että niitä jää varmasti kaipaamaan, Forsström näkee.

Hän kokee, että palo kiekkoiluun hiipui viimeisinä kausina muun muassa koronan takia.

– Minulle pelaajauralla tärkeä asia on pystyä kehittymään urheilijana joka kausi. Näen asian niin, että oma pelillinen maksimi on nyt nähty ja en ole enää valmis tekemään sitä työmäärää, että olisin ensi kaudella parempi pelaaja. Fiksumpi antaa nyt tilaa nuoremmille.

– Tämä on ollut itselle pelillisesti vaikea kausi. Lisäksi parin viime kauden aikana koronatauot ja yleisön poissaolo ovat vieneet suurinta paloa pois.

Forsström ehti pelata urallaan yli 400 ottelua Mestiksessä.

– Vaikka jotkut sanovat, että Mestis-arki on aika ankeaa, mutta olen silti tykännyt tästä hommasta ja en montaa päivää vaihtaisi pois. Olen saanut olla rakastamani lajin parin, tavoitella unelmia sekä kehittyä pelaajana ja ihmisenä.

Elämä asettunut Savonlinnaan

Forsström suoritti peliuran aikana liikunnanohjaajan ammattitutkinnon Tanhuvaarassa. Pelaamisen ohella hän on työskennellyt iltapäiväkerhojen ohjaajana.

– Se on ollut hyvää vastapainoa pelaamiselle ja samalla saa lisätienestiä pelaamisen ohella.

– Todennäköisesti elämä jatkuu peliuran jälkeen Savonlinnassa. Tilanne tulevaisuuden työkuvioiden suhteen on vielä vähän auki.

Vaikka Forsström itse ei päässyt urallaan pelaamaan Liigassa, hän muistuttaa samalla, että kannattaa nauttia matkasta, jonka pelaajaura tarjoaa.

– Pelaajien pitää olla jo nuorena valmiita oivaltamaan, kuinka ison työmäärän se vaatii, jos haluaa päästä pelaamaan Liigassa. On kuitenkin tärkeää pystyä nauttimaan aktiiviurheilijan ajasta, vaikka se liigaunelma ei toteutuisikaan. Se on etuoikeutettua, kun joku maksaa pelaamisesta jotain.

 

Kuva: Aaro Nuoramo


Takaisin uutisiin »
SJRY